Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

3 αθωώσεις, 2 καταδίκες και μια κλήση που κρύφτηκε

Ολοκληρώθηκε χθες 25 Ιουνίου στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Θεσσαλονίκης η δίκη 5 οπαδών του Ηρακλή οι οποίοι κατηγορούνταν για τον θανάσιμο τραυματισμό....
νεαρού οπαδού του ΠΑΟΚ ο οποίος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Αγίου Δημητρίου μετά από αγώνα του Δικεφάλου τον Απρίλιο του 2017.
Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους δυο κατηγορουμένους για θανατηφόρα έκθεση και απρόκλητη σωματική βλάβη και επέβαλε τις ανάλογες ποινές στις οποίες έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατηγορία που αποδόθηκε από αστυνομία και ανακριτή για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κατέπεσε και πάλι λόγω των καταθέσεων των υπολοίπων οπαδών του ΠΑΟΚ οι οποίοι δήλωσαν ότι σε καμμιά περίπτωση οι δράστες δεν επεδίωκαν το θάνατο κάποιου. Μάλιστα χαρακτηριστικά ένας μάρτυρας δήλωσε “δυο μπουνιές μας έριξαν και μας αφήσαν να φύγουμε”. Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο κύπριος φίλος του άτυχου νεαρού ο οποίος κατέθεσε ότι μόλις οι δράστες αντιλήφθηκαν ότι αυτός και ο φίλος του χτυπήθηκαν από αυτοκίνητο έφυγαν τρέχοντας. Όσον αφορά αυτό που λανθασμένα γράφτηκε σε πάρα πολλά ΜΜΕ κάποιος από τους δράστες φώναξε “έτσι γ…ει η θύρα 10” πριν ο νεαρός χτυπηθεί από το αυτοκίνητο και όχι αφού είχε πέσει στο έδαφος.

Αυτός ήταν ο επίλογος μιας τραγωδίας όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ένας ολόκληρος κόσμος μιας ομάδας φορτώθηκε επικοινωνιακά κάτι που δεν του αναλογεί. Με την ευχή από βάθους καρδίας να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο θα θέλαμε να απευθυνθούμε σε συναδέλφους και μη και να τους θυμίσουμε ότι η αλήθεια δεν μετριέται σε like και κοινοποιήσεις. Η αλήθεια μετριέται με το ηθικό ανάστημα του δημοσιογράφου και του μέσου στο οποίο εργάζεται!

http://bluearena.gr/blog/2019/06/26/3-athooseis-2-katadikes-kai-mia-klisi-poy-kryftike/