Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Ο Τσίπρας πήρε χαμπάρι ότι θα τον αντικαταστήσει ο Βαρουφάκης

Σε όλες τις κοινωνίες, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι ανθρώπων, που πιστεύει σε "ουτοπίες", όπως η "διαγραφή του επαχθούς χρέους", "σύγκρουση με την ολιγαρχία", "παράλληλα νομίσματα" κι άλλες πομφόλυγες. Τα πρόσφερε .....
προεκλογικά, την περίοδο 2010-2014 ο Τσίπρας και αγαπήθηκε, εκλέχθηκε και φυσικά, όταν κέρδισε την εξουσία,  όπως γίνεται πάντα προσγειώθηκε στην πραγματικότητα.

Στην οποία πραγματικότητα, απλώς τρως ξύλο από τις "αγορές" και πληρώνεις τα χρέη σου, δημιουργώντας άλλα χρέη, ώστε πάντα να έχεις χρέη για να είσαι εύκολα διαχειρίσιμος.

Το άστρο του Τσίπρα σβήνει, ο κόσμος τον βαρέθηκε πολύ γρήγορα, κυρίως επειδή λέει πολλά ψέματα και τους ψεύτες τους βαριέται γρήγορα ο κόσμος, όσο γοητευτικοί κι αν είναι.

Αλλά το σύστημα χρειάζεται πάντα πολιτικούς που υπόσχονται την ουτοπία κι αυτός είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης, εκλεκτός νεοταξίτικων ιδρυμάτων, που πολύ σύντομα θα γίνει ο Τσίπρας της αριστεράς. Της Νατοϊκής αριστεράς φυσικά.

Ο Τσίπρας μπορεί να είναι ψεύτης, είναι όμως και  πονηρός και κατάλαβε πού πάει το πράγμα. Κι έτσι άρχισε να επιτίθεται στον πρώην στενότατο συνεργάτη του, το ... asset, όπως τον αποκαλούσε, λέγοντας ότι "θα σταματήσει να ακούει τις κατηγορίες Βαρουφάκη στο πρόσωπό του και θα απαντά πλέον".

Ό,τι και να κάνει ο Αλέξης όμως, είναι πια αργά. Κούρασε πολύ γρήγορα και η Νατοϊκή αριστερά θα ψάξει άλλον παραμυθά "επαναστάτη", να ικανοποιεί τις ναρκισσιστικές της ιδεοληψίες.