Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ

Γράφει ο Μήτσος ο Τούφας

Είπα να κάτσω στ αυγά μου, να μη και ξανά, μια που η πραγματικότης με ξεπερνάει κατά πολύ να πούμε, εξ άλλου είπα ''ώχ αδερφέ υπάρχουσι πιο σεμαντικά πράματα απέ τις μαλακίες στα διαδίκτυα.''

Νομίζω;

Έχουμε ωστόσο εκλογές οσονούπω και όπως είπασι κάποιοι γκαραντί πιο σοφοί από μένανε '' Αν οι εκλογαί αλλάζασι τα πράγματα θα ήτο παράνομες ''

Ναι κι ως τ ακούτε.

Επειδής όμως ....
οι εκλογέ, είναι βασικό συστατικό της δεμοκρατίας ώσπερ το σκόρδο στον πατσά, είπα το λοιπόν '' μόκο και τα σκυλιά δεμένα.''

Αφορμή για τούτο το βιαστικό σεμείωμα ήταν ένα στιχάκι του μεγάλου Μανώλη Ρασούλη όστις πολύ ορθώς έγραψε '' Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν'' μου κόλλησε , τόλεγα ούλη μέρα, στο τέλος μ έβρισε και η μαντάμ Δεσποινάκι ''Κόφτο ρε Μήτσε και μας τάπριξες''

Μάϊστα!!.

Έλεγα το λοιπόν πως πριν την πενταετία του Αλέξη, είχαμε ένα ολόκλερο σύστεμα αυτοονομαζόμενο ''Πολιτικό''.

Νταλαβερτζήδες βασικά κρίνοντας εκ του αποτελέσματος ,πολιτικάντηδες οι οποίοι το λιγότερο τα παίρνανε , κάναν μπίζνες με ημέτερους σε βάρος των πολλών και του ίδιου του κράτους που τους καλοτάιζε, βάζαν αβέρτα τη βρωμοδαχτυλάρα τους όπου και όπως μπορούσαν βρωμίζοντας τα πάντα , απέ , δικαιοσύνες ως παιδείες , απέ άμυνες ως υγείες , από αβέρτα διορισμούς και βολέματα και εξυπηρετήσεις και συναλλαγές με κολλητούς, συγγενείς, φίλους ,γκόμενες κι όποιονα άλλον μπορείς να φανταστείς, άνευ ελέους και πάτου. κλπ

Προκλητικότατοι στον τρόπο ζωής και συμπεριφοράς άλλάξασι μέσα σε λίγα χρόνια την νοοτροπία και τον ψυχισμό ενός ολάκαιρου λαού γεμίζοντας τον τόπο με μικρά τους αντίγραφα κατ εικόνα και ομοίωσις.

Με την έπαρσις για σημαία και τη βεβαιότης σε πρώτη μόστρα'' σε ηλίθιους απευθύνομαι οπότε ότι γουστάρω κάνω'', δεν αφήκαν ως είπα τομέα για τομέα και θεσμό για θεσμό που να μην τον κάνουν παραμάγαζό τους, οδηγώντας το κατέστημα που τους τάιζε και τους ταΐζει στον πάτο, καταχρεωμένο και το λαό του στην εξαθλίωσις.

Σωστά;

Αμ σωστά και λίγα λέω .

Τα είπαμε , τα ξαναείπαμε , φωνάξαμε, τσιρίξαμε, στο τέλος βαρεθήκαμε ούλα αυτά τα χρόνια να τα λέμε με ονοματεπώνυμο και φύλο να μην κονιέται.

Μάλλιασε η γλώσσα για τους υπεύθυνους της κατάντιας μας , στο βαθμό του ο πάσα ένας, και τίποτις να μη γένεται.

Η κερά δικαιοσύνη που δεν έστειλε ούτε ένανε απ ούλους αυτούς κει που του άρμοζει, κοιμόταν και ροχάλιζε στον ύπνο του δικαίου.. Με κάτι Τσοχατζόπουλους και Γιάννους πήγαν να τη βγάλουν κι απέ δω πήγανε κι άλλοι.

Φάγαμε μια δεκαετία μπας και σηκώσουμε κεφάλι, ξεπουλήσαμε ως και τη ψυχή μας μπας και ρεφάρουμε.

Αποτέλεσμα;

Θολούρα.

Όμως με έκπληξις είδαμε τις ίδιες φάτσες , τις υπεύθυνες για όσα τραβήξαμε και τραβάμε, ξανά μανά στο μεϊντάνι να πουλάν τις ίδιες χάντρες στους ίδιους ξεθεωμένους ιθαγενείς.

Ρε; Τόσο πολύ;

Ναιαιαι!!! τόσο πολύ.

Μετά πίσω από τις λέξεις ήρθε ο Αλέξης.

Νέος , απ τα γνωστά τζάκια που δεν χορταίνουνε, δεν κρατεί.

Γραμμάτια δε έδειξε να χρωστά .

Άλλο ύφος (πριν κοπιάρει τον Ανδρέα), άλλο ήθος μοστράρισε κι αυτός και οι αριστεροί δικοί του , το λέγασι και ηθικό πλεονέκτημα να πούμε.

Άλλα μυαλά έδειξε, καλά μας τάλεγε , παραδείγματα προς αποφυγήν πρόσφατα είχε, άντε ανέβα και συ ρε μόρτη, δε γαμείς , τόσοι και τόσοι , προκοπή δεν είδαμε μήτ` έτσι μήδ` αλλιώς .

Και απέρασαν κάπου πέντε πάνου κάτου δύσκολα χρονάκια και με έκπληξις είδαμε το ''όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν ''που προείπα .

Πάλε πιαστήκαμε αδιάβαστοι και περάστε απέ Σεπτέμβριο περί επανεξέτασις, στουρναρόπετρες.

Κι ακόμα χερότερα.

Ρε πότε προλάβαν να την ανθιστούν πως γένεται το κόλπο ; Πότε χώθηκαν μέσα, πότε βγήκαν κι απέ πάνω, ούτε χαμπάρι δεν πήραμε.

Μιλάμε περί γατόνια.

Με καθηγητάδες βέβαια, πρώην Πασόκους με κάργα τεχνογνωσία περί τα κόλπα γενικώς, τι να περιμένεις;

Απέ που να το πάρεις και που να τ αφήκεις. Ηρτανε και γένανε ντάλε κουάλε με τους προηγούμενους σε χρόνο ντε τε και σε πολλά τους ξεπέρασαν κιόλας.

Ξαναζέσταναν και το εμφυλιακό πολεμικό κλίμα άλλων εποχών, να πολώσουν τα πράματα , να οριοθετηθούν κατά τα πρότυπα των αλήστου μνήμης μπλε και πράσινων καφενείων και ρουφάτε τη γλαρόσουπα μαγκίτες.

Θα μο πεις τους νοιάζει; Ποσώς.

Ξεπούλησαν κοτζάμ Μακεδονία στο πι και φι παίρνοντας το κορδόνι από κει που τόχε αφήκει ο Ζαχαριάδης το 49 με την σύμφωνη γνώμη αν όχι προτροπή των φίλων ( πολύ όχι malakies) αυτή τη φορά Αμερικάνων με αντάλλαγμα την ποτάνα την εξουσία. Κάναν ότι μπορούσασι να προσβάλουν και να απαξιώσουν στερεότυπα στο όνομα μιας κάποιας θολοκουλτούρας που κανένας δεν ξέρει τι ακριβώς είναι, αλλά μπορείς εύκολα να τη χρησιμοποιείς κατά τα καλά και συμφέροντα . Τι να πω παραδείγματα ;

Ονόματα;

Μιλιούνια.

Τόσο ευκολάκι όσο εύκολα σου προσάπτουν πια το χαρακτηρισμό Φασίστας , ρατσιστής ομοφοβικός και πάει λέγοντας άπαξ και διαφωνείς με την απόλυτη αλήθεια τους.

Δώκανε μέσα σε πέντε χρόνια το δικαίωμα στην Ντόρα , στη Ντόρα ρε πούστη να κονά το δάχτυλο και να μιλά περί διαπλοκή.

Πρόκειται καθαρά περί θάμα .

Καταφέρασι να μετατρέψουν τον Κεριάκο , τον Κεριάκο ρε πούστη, σε αναγκαιότης .

Αυτό κι αν είναι θάμα.

Απόκτησαν τόση έπαρση που ακόμα κι ο Μπουμπούκος , ο Μπουμπούκος ρε πούστη, φαίνεται συμπαθής

Διαπλέχτηκασι τόσο γρήγορα, που η προσωποποίηση της διαπλοκής και οικογενειοκρατίας Μητσοτάκηδες, φαντάζουν αγνοί και τίμιοι αγωνιστές του μόχθου ( ε!! υπερβάλλω και λίγο)

Τι περιμένω ;

Τίποτις.

Ούτες για τη συμφωνία των Πρεσπών, ούτε περί την οικονομία , ούτες περί τίποτις.

Περιμένω την παραδοσιακή διαπλοκή να το ξαναπιάσει δολειά απέ κει ακριβώς που τ άφησε η καινούργια νομενκλατούρα

Θα δούμε χερότερες μέρες πιστεύω στο σκληρό πρόσωπο των νεοφιλέλεδων.

Αλλά μπροστά στο ξυνισμένο μούτρο της κάθε κερά Τασίας κι σ ότι αυτό αντιπροσωπεύει, εγώ ο Μήτσος Τούφας θα φωνάξω ευχαρίστως Go back παλιοχαμούρες κι ότι βρέξει ας κατεβάσει.

Για τέτοια πολιτική θέσις μιλάμε!!!!

Όχι παίζουμε!!!

Ο εεε!!!!!!!!




Μήτσος Τούφας



ΥΓ Ένα άλλο που με συγκλόνισε πολύ να πούμε(μα την Παναγία!!!) ήταν η αποπομπή του Ιουλίου Καίσαρ......παρντόν Βαγγέλη Βενιζέλαρου.

Τώρα; Τι θα απογίνομεν άνευ; Θα επιβιώσωμεν ή θα μας φάει η μαρμάγκα; Άσε που μετά απ αυτό άρχεψα να συμπαθώ και τη Φωφάρα!

Είμαι καλά γιατρέ μου ή μήπως μου κρύβεις κάτι να πούμε;