Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Και τώρα αρχίζει η πραγματική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για πολλά πολλά χρόνια

Ο μόνος αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα, ήταν τα δυσάρεστα μέτρα. Η ΝΔ δεν απειλεί τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να τον ανατρέψει, επειδή οι κυβερνήσεις ανατρέπονται στους δρόμους κι όχι στο Κοινοβούλιο, με ... ομιλίες . Οι "κορυφαίοι" της ΝΔ....
δεν κατεβαίνουν στο δρόμο με το λαό - φοβούνται μη λερωθούν από τις χειραψίες με τους πληβείους-  δεν θέλουν και δεν μπορούν να ηγηθούν ενός λαϊκού κινήματος, επομένως δεν μπορούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση της αριστεράς, έχουν αποδεχθεί ότι "οι δεξιοί δεν κατεβαίνουν στο δρόμο".


Πολύ σωστά λοιπόν είπε ο Τσίπρας ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στη λήξη της τετραετίας, το 2019 και θα τις κερδίσει. Έκανε μια ομιλία, που έδωσε αέρα και πίστη νίκης στους βουλευτές του, σε αντίθεση με τον Μητσοτάκη, που πνίγηκε σε μεταρρυθμιστικές αοριστίες, που κανέναν στο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρόμαξαν.

Όταν η κορύφωση της αντιπαράθεσης στη Βουλή, γίνεται επειδή ο Τσίπρας είπε Ντρομπροβόσκις τον Ντομπρόφσκις και η ΝΔ πιστεύει ότι με αυτό επέφερε καίριο πλήγμα στη δημοτικότητα του αντιπάλου της ...θα περιμένει πολύ καιρό ακόμη.

Το πώς θα εδραιωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από ΄δω και πέρα, το εξήγησε χθες μετά τα μεσάνυχτα, ο κυβερνητικός δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης σε εκπομπή στον ALPHA: Θα τα αλλάξουμε είπε όλα στην ενημέρωση. Θα δούμε τι γίνεται με τα κουπόνια της Κυριακής (μετάφραση: "θα χτυπήσουμε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, που μας κάνει ζημιά με τη σκληρή αντιπολίτευση"), θα δούμε πού πάνε οι διαφημίσεις τραπεζών και ΔΕΚΟ (μετάφραση: θα κλείσουμε τη στρόφιγγα σε όσους κάνουν αντιπολίτευση") κ.λ.π.

Έτοιμα σχέδια για περιορισμό της ελευθερίας έκφρασης στο διαδίκτυο υπάρχουν και θα εφαρμοστούν, σχέδιο για το πώς θα μπουν στη γραμμή οι "καναλάρχες" υπάρχει και θα εφαρμοστεί, η κοινοβουλευτική ομάδα είναι "μπετόν αρμέ" -ακόμη και να παραιτηθεί κάποιος θα παραδώσει την έδρα κι έτσι θα διατηρηθεί η πλειοψηφία-, σχέδια για αλλαγές στον εκλογικό νόμο, ώστε να μην μπορέσει να κάνει κυβέρνηση η επάρατος υπάρχουν και θα εφαρμοστούν ...
μ΄αυτά και μ΄αυτά και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν με ομιλίες στη Βουλή -στις οποίες χάνει κιόλας τις εντυπώσεις!-  η "αριστερά" θα κυβερνά δεκαετίες.

Η ΝΔ θα περάσει στην ιστορία, ως μια "ελαφροδεξιά παρένθεση", ανάμεσα σε σοσιαλδημοκρατικές (και ενίοτε αυτοαποκαλούμενες αριστερές) κυβερνήσεις.