Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Βόμβα Τζιτζικώστα για τον Άδωνι Γεωργιάδη !

Μια ατάκα που θα συζητηθεί και που δεν θα αρέσει καθόλου στον Αντιπρόεδρο της ΝΔ, είπε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας:




«Δεν βλέπω να γίνεται ανανέωση στη Ν.Δ. με γενναία βήματα. Αν ήμουν αρχηγός της Ν.Δ. δεν θα ήταν ο κ. Γεωργιάδης αντιπρόεδρος. Έχω τεράστιες διαφορές και ιδεολογικές με τον κ. Γεωργιάδη. Ο τρόπος που εκφράζεται δεν συνάδει με μία αστική παράταξη, μετριοπαθή, όπως είναι η Ν.Δ., το να λες «καραγκιόζηδες» τους αντιπάλους σου δεν ταιριάζει με την λογική του μεσαίου χώρου» είπε στον Alpha 96.5 και τον Alpha 989 o Απόστολος Τζιτζικώστας και πρόσθεσε με νόημα: 

«για μένα ένα στέλεχος έχει την υποχρέωση να κερδίζει για την παράταξή του, όχι για τον ίδιο. Συμβαίνει ένα στέλεχος να κερδίζει για τον ίδιο αλλά να χάνει η παράταξή του. Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς. Το να αναλάβω πχ αντιπρόεδρος και περιφερειάρχης δεν είναι συμβατές ιδιότητες. Ποτέ δεν έγινε τέτοια συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ποτέ δεν έγινε συναλλαγή μεταξύ 1ο και 2ου γύρου και ποτέ δεν συζητήθηκε κάτι τέτοιο. Δεν έγινε καμία απολύτως συμφωνία, στην περίπτωση την δική μου, μεταξύ 1ο και 2ου γύρου, όπως προφανώς έγινε σε άλλες περιπτώσεις. Ένας από τους λόγους που αποφάσισα να κατέβω τότε για αρχηγός της Ν.Δ. ήταν για να βάλω τέλος στην συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες και μέσα σε σκοτεινά δωμάτια».

 

 Ο κος Τζιτζικώστας τόνισε ότι «στη Ν.Δ. υπάρχουν λαμπρά μυαλά, που σίγουρα μπορούν να είναι στην πρώτη γραμμή. Υπάρχει στο κόμμα ένας αριθμός μεσαίων στελεχών που έρχονται από την κοινωνία, τα επιμελητήρια, από όλο το φάσμα της καθημερινής ζωής. Είναι οι άνθρωποι που μπορούν να εμφανίσουν ένα συγκροτημένο σχέδιο. Έχουν γίνει και βήματα προς την σωστή κατεύθυνση. Το αίτημα που είχα βάλει είναι ότι πρέπει η Ν.Δ. να ανοιχτεί και πάλι στην κοινωνία. Δεν αρκεί απλά να λέμε «φύγετε», «είστε επικίνδυνοι». Άσκησε κριτική στην αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι ότι έχουμε μπει σε στείρα αντιπολιτευτική ρητορική. Το «φύγετε» από μόνο του δεν λέει τίποτα. Η Ν.Δ. πρέπει να εμφανίσει προτάσεις και μετά να πει «φύγετε». Το να λες ένα ξερό «φύγετε» είναι λάθος τακτική, κινδυνεύεις να εγκλωβιστείς. Δεν θα ήθελα με τίποτα να δω τη ΝΔ να φοράει τα ρούχα του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση που κι εκείνος ως ανεύθυνη δύναμη έλεγε «φύγετε». 

Στις δημοσκοπήσεις ενώ καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ -η πιο ανίκανη κυβέρνηση όλης της μεταπολίτευσης- η Ν.Δ. δεν κερδίζει έδαφος, συντηρείται στο 23% με 24%. Θέλω μία Νέα Δημοκρατία που θα καταφέρει να κερδίσει την θετική ψήφο των πολιτών και να κυβερνήσει καλά. Θεωρώ ότι ειπώθηκε νωρίς το αίτημα για εκλογές (από τη Ν.Δ.). Πήγαμε στον πόλεμο χωρίς σφαίρες και αυτό είναι επικίνδυνο. Αν η κυβέρνηση καταφέρει να ανακάμψει, μπορεί να έχουμε αρνητικά αποτελέσματα (για τη Ν.Δ.). Ο κόσμος ξέρει καλά. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι για να μπορέσει να σηκώσει κεφάλι η Ν.Δ. πρέπει να αποδείξει στον κόσμο ότι άλλαξε ριζικά. Σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα όσο η κεντρική πολιτική επιλογή που θα κάνει ένα κόμμα. Να δώσουμε συγκεκριμένο σχέδιο προτάσεων για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η μόνη περίπτωση η χώρα να πάρει τα πάνω της». Στα θετικά σημείωσε πως έγινε προσπάθεια συγυρίσματος των οικονομικών της ΝΔ. 

 Σχολιάζοντας τις προσεγγίσεις με άλλα κόμματα και τη δημιουργία κομμάτων ο κος Τζιτζικώστας είπε χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ είναι το σπίτι μου. Είναι πολύ λάθος η λογική, όταν κάποιος ζητάει την ηγεσία, αν δεν εκλεγεί, να γυρίσει σελίδα και να κάνει δικό του κόμμα. Δεν μπορεί στην πολιτική να κινείσαι με τη λογική του «γινατιού». Στόχος όλων μας ήταν και παραμένει να απαλλαγούμε από τον κ. Τσίπρα και την ανίκανη αυτή κυβέρνηση». 

 Σε ερώτηση για τα όσα ακούγονται περί σχέσεων Καραμανλή-Τσίπρα, ο κος Τζιτζικώστας απάντησε «όλο το προηγούμενο διάστημα που ακούω αυτή την παραφιλολογία, δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Ο ίδιος (ο Κ. Καραμανλής) βλέπει ξεκάθαρα ότι αυτή η κυβέρνηση οδηγεί την χώρα στο αδιέξοδο» Εξέφρασε την άποψη ότι «ο κ. Τσίπρας έκανε έξυπνες κινήσεις, πρότεινε ανθρώπους σε συγκεκριμένους χώρους, όπως τον κ. Παυλόπουλο, που ανήκαν στο περιβάλλον του Εθνάρχη Κων. Καραμανλή. Είναι σημαντικό να υπάρχει ισορροπία στο πολιτικό σύστημα». 

 Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το προσφυγικό και τη στάση της στο θέμα της Ειδομένης. «Στην Ειδομένη για πρώτη φορά μετά από 13 μήνες δεν συμβαίνει τίποτα. Μετά την μηνυτήρια αναφορά που έκανα στην Εισαγγελία πριν από τέσσερις μέρες, η Ειδομένη εκκενώθηκε σε 48 ώρες. Άρα, μέσα σε τρεις μέρες μπορούσε η αστυνομία, όπως λέγαμε εμείς, να την αδειάσει, χωρίς να «ανοίξει μύτη». Η ελληνική κυβέρνηση άφησε την κατάσταση (ανεξέλεγκτη). Λειτουργούσαν οίκοι ανοχής, γινόταν διακίνηση ναρκωτικών. Ζήτησα την παρέμβαση της δικαιοσύνης, η οποία είχε την αρμοδιότητα να δώσει εντολή στην αστυνομία. Οκτώ εκατ. ευρώ είναι οι ζημιές από την κλειστή σιδηροδρομική γραμμή. Εμείς πληρώνουμε το μάρμαρο. Η κυβέρνηση πού θα βρει τα λεφτά; Παράγει μόνη της χρήματα; Όχι, φυσικά. Θα βάλει φόρους, φόρους, ξανά φόρους. Με πήραν μέχρι και άνθρωποι που εξάγουν, με πήραν μέχρι και άνθρωποι που εκπροσωπούσαν πολυεθνικές στην Αθήνα που σκέφτονταν να φύγουν από την Ελλάδα και να πάνε σε άλλη χώρα. Πήγαιναν τα προϊόντα από την Βουλγαρία. Αυτό εκτίνασσε τον κόστος κατά 10.000 ευρώ σε κάθε βαγόνι. Φτάσαμε στα όρια να τιναχθεί η εξαγωγική μας οικονομία στον αέρα, την ώρα που θέλουμε να πάμε στην ανάπτυξη. Υπάρχει η κακή νοοτροπία στην Ελλάδα ότι ο επιχειρηματίας είναι απατεώνας, κλέφτης, κερδοσκόπος. Άμα έκλεινε μία εξαγωγική επιχείρηση θα αναγκαζόταν η εταιρεία να απολύσει εργαζόμενους». 

 Επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη στάση που κρατά απέναντι στα ΜΜΕ: «Η κυβέρνηση τελευταίως υιοθετεί μία στάση με την οποία λογοκρίνει, ειρωνεύεται, απαγορεύονται οι δημοσιογράφοι, όπως στην πρόσφατη επιχείρηση στην Ειδομένη, υπήρξαν απαγορεύσεις που δεν είχαμε (στο παρελθόν). Όλη αυτή η ιστορία με τις άδειες θα μεγαλώσει το πρόβλημα. Με έναν τελείως αντισυνταγματικό τρόπο, χωρίς να εμπλέκει το ΕΣΡ όπως προβλέπει το Σύνταγμα, έρχεται και αποφασίζει ότι θα δοθούν τέσσερις άδειες καναλιών, προσπαθεί να αποκλείσει τα Μέσα τα οποία έχουνε αντιπολιτευτική γραμμή. Τα κανάλια, τα ΜΜΕ, όταν παρουσιάζουν μία κατάσταση όπου οι τράπεζες είναι κλειστές, όταν τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται και η ανεργία εκτοξεύεται, αυτή είναι η πραγματική εικόνα της Ελλάδας, δεν ξέρω γιατί εκλαμβάνεται ως κριτική (από την κυβέρνηση). Πάει να υποκαταστήσει μια όποια σημερινή διαπλοκή με τη δική της φιλική προς την κυβέρνηση διαπλοκή, αυτό πάει να κάνει». 

Για την επίσκεψη Πούτιν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ανέφερε ότι «θα τον υποδεχτούμε στο αεροδρόμιο αύριο το πρωί. Το Άγιος Όρος έχει το αυτοδιοίκητο και την υψηλή επιστασία του υπουργείου Εξωτερικών, είναι εκείνο που έχει την ευθύνη της επίσκεψης. Ως περιφερειάρχης θα τον υποδεχτώ αύριο. Το μόνο που θα του πω (στον Πούτιν) είναι το θέμα του εμπάργκο των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων. Το 80% των εξαγωγών των φρούτων και των λαχανικών από τις δικές μας περιφέρειες γινόταν στην Ρωσία. Πρέπει να θέσει ο πρωθυπουργός την μερική άρση του εμπάργκο για την Ελλάδα. Έχουμε καλλιεργήσει ιδιαίτερη σχέση με την Ρωσία και είναι κοινές οι θρησκευτικές μας αντιλήψεις. Έχουμε έναν άνθρωπο που επιμένει να επενδύει (Σαββίδης), δημιουργεί θέσεις εργασίας, αναπτύσσει τις εταιρείες που αγοράζει. Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι ομογενείς που θα επένδυαν». 

 Αναφερόμενος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είπε ότι «είμαστε η περιοχή με την περισσότερη ανεργία που έχει ξεπεράσει στον γενικό πληθυσμό το 30%» και πρόσθεσε ότι «μπορούμε να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο τα ευρωπαϊκά κονδύλια του ΕΣΠΑ. Η Κεντρική Μακεδονία αναδείχτηκε πρώτη στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Τα έργα για να γίνουν, θέλουν ανθρώπινα χέρια».