Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

3.000 πρόσφυγες από μεθαύριο στα Βασιλικά

Το κέντρο φιλοξενίας βρίσκεται στις παλιές σιταποθήκες στη στροφή Σουρωτής, τις οποίες εκμίσθωσε ο ελληνικός στρατός από την οικογένεια...

Κορδογιάννη.

Θέμα ωρών είναι η εγκατάσταση 3.000 προσφύγων και μεταναστών στο δήμο Θέρμης, καθώς σήμερα εκδόθηκε η σχετική διακήρυξη του διαγωνισμού σίτισης, που δόθηκε ήδη στη δημοσιότητα.

Ο τίτλος της διακήρυξης είναι: «Διενέργεια Διαπραγμάτευσης Χωρίς Δημοσίευση Προκήρυξης Διαγωνισμού, με Ενσφράγιστες Προσφορές για την Παροχή Υπηρεσιών Σίτισης (catering) 3.000 Προσφύγων - Μεταναστών που θα στεγαστούν στο Κτιριακό Συγκρότημα 'COMPLEX A' στο Κτήμα 'Γ. και Γ. Κορδογιάννης και ΣΙΑ Ο.Ε.' στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης προς Κάλυψη Έκτακτης Κατεπείγουσας και Απρόβλεπτης Ανάγκης στο Πλαίσιο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης».

Στις παλιές σιταποθήκες θα φιλοξενηθούν σε πρώτη φάση 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες και ο συνολικός προϋπολογισμός για τη σίτισή τους ανέρχεται σε 528.100 ευρώ (5,87 ευρώ τη μέρα ανά άτομο με τον ΦΠΑ). Στη συγκεκριμένη τιμή περιλαμβάνεται ημερήσιο συσσίτιο ενός ατόμου (πρωινό – γεύμα – δείπνο-εμφιαλωμένο νερό), «σύμφωνα με το πρόγραμμα τροφοδοσίας της Υπηρεσίας».



Ο διαγωνισμός θα γίνει την Τετάρτη 1 Ιουνίου, στις 10 το πρωί στο χώρο του Οικονομικού τμήματος της 350 ΠΚΒ στη Θέρμη κι από εκεί και μετά αναμένεται και η εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων και μεταναστών στο κτιριακό συγκρότημα.