Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Φονικές πλημμύρες στη Γερμανία – Ελληνας ανάμεσα στους νεκρούς (pics)

Εικόνες βιβλικής καταστροφής αντίκρισαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι του Künzelsau και της γύρω περιοχής (Braunsbach και Weißbach) της Hohenlohekreis στην Baden-Württemberg. Δυστυχώς...
η θεομηνία άφησε πίσω της και θύματα, μεταξύ των οποίων και ένας Ελληνας.
Ολα άρχισαν χθες το βράδυ, γύρω στις 21:00. Η καταρρακτώδης βροχή «φούσκωσε» τα ρυάκια και τα ποτάμια, μετατράπηκε σε… τσουνάμι, το οποίο μέσα σε δύο ώρες σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του. Η γη άνοιξε, υπόγεια σπιτιών και μαγαζιά πλημμύρισαν, αμάξια παρασύρθηκαν, δέντρα ξεριζώθηκαν ενώ σαν χάρτινα κουτάκια, αποκολλήθηκαν οι πέτρες από τους δρόμους. Οι ζημιές ανυπολόγιστες, με την αυγή της νέας μέρας να βρίσκει τους κατοίκους σοκαρισμένους, να μετράνε τις απώλειες και να προσπαθούν να περισώσουν ό,τι έχει απομείνει.
Φυσικά το πιο συγκλονιστικό και δυσάρεστο δεν είναι τα υλικά αντικείμενα, αλλά οι απώλειες ανθρώπινων ζωών, μεταξύ των οποίων δυστυχώς και ένας Ελληνας με καταγωγή από την Καβάλα. Συγκεκριμένα, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Braunsbach, ανάμεσά τους και ο συμπατριώτης μας, καθώς και ένας στο Weißbach. Να σημειώσουμε πως στην περιοχή της Hohenlohekreis είναι ιδιαίτερα έντονο το ελληνικό στοιχείο και ειδικά στην περιοχή του Künzelsau οι Ελληνες είναι πάρα πολλοί.
Σίγουρα θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να βρει η περιοχή τους κανονικούς της ρυθμούς. Οι περισσότερες φωτογραφίες που ακολουθούν είναι της κατοίκου του Künzelsau, Νίτσας Νικολαϊδου, την οποία ευχαριστούμε για την παραχώρησή τους.
περισσότερα εδώ