Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Απάντηση Καράογλου στον Γ.Κυρίτση

Απαντώντας στη σημερινή αναφορά του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κυρίτση, προς το πρόσωπό του, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, δηλώνει τα εξής:

«O tempora o mores! Ω καιροί, ω ήθη. Για την ακρίβεια ω (αριστεροί) καιροί, ω (αριστερά) ήθη! Σήμερα το πρωί, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο συνάδελφος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, με… εγκάλεσε στην κοινοβουλευτική τάξη υποστηρίζοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ, πως ως ελεύθερος πολίτης έχει το ακαταλόγιστο να λέει και να υποστηρίζει ό,τι θέλει. Ως εκ τούτου το χθεσινό μου αίτημα να παρέμβει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής μετά την πολιτικά ανήθικη και εθνικά επικίνδυνη δήλωσή του ότι η Κυβέρνηση εκλέχθηκε για να εφαρμόσει πολιτική φορολογικής θηριωδίας απέναντι σε όσους ψήφισαν «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα, αντίκειται στο δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης.
Του απαντώ, λοιπόν, πως στον πυρήνα της χθεσινής μου κριτικής δεν βρέθηκε το δικαίωμά του να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του, αλλά το περιεχόμενο του διχαστικού δημόσιου λόγου που εξέφρασε ως Έλληνας Βουλευτής. Αυτό στηλίτευσα, αυτός ήταν ο λόγος που ζήτησα να παρέμβει η Επιτροπή Δεοντολογίας.
Τούτες τις δύσκολες ώρες για την κοινωνία και την πατρίδα, η αναβίωση κόμπλεξ και εμφυλιοπολεμικών συνδρόμων μόνο κακό κάνουν, διότι πολύ απλά ξύνουν πληγές. Αντιλαμβάνομαι πως όσο η Κυβέρνηση διαπιστώνει ότι κατρακυλά στη συνείδηση του κόσμου, τόσο θα προσπαθεί να διαχωρίζει τους Έλληνες σε “εσείς” και “εμείς”, σε “μενουμευρωπαίους” και “περηφανοχίτες”. Πρόκειται άλλωστε για γνωστή αριστερή τακτική, χρόνια τώρα.
Σε ό,τι με αφορά δεν πρόκειται να ασχοληθώ εκ νέου με τον κ. Κυρίτση. Εξέφρασε την άποψή του δημόσια, εκτέθηκε στην κοινή γνώμη και κρίθηκε από τον ελληνικό λαό.
Από την πλευρά μου επαναφέρω το αίτημά για παρέμβαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, διότι στα χρόνια της κρίσης είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να ασχοληθούμε σοβαρά με την ποιότητα των ανθρώπων που εκπροσωπούν το λαό μας εντός του Κοινοβουλίου».