Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Οι ΣΥΡΙΖΑΙοι ξεδιπλώνουν τα ταλέντα τους

Όπως γράψαμε επανειλημμένα, τώρα θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται το κυβερνητικό όραμα των συριζαίων. Η διαπραγμάτευση τελείωσε -προς το παρόν τουλάχιστον- και τώρα....
αρχίζει η "αριστερά". Αφού εξευτελίστηκαν, γελοιοποιήθηκαν, ταπεινώθηκαν στις διαπραγματεύσεις και στην πραγματική πολιτική και από τσεγκεβάρες έγιναν νενέκοι, θα θελήσουν να πάρουν το "αριστερό" αίμα τους πίσω, στα εύκολα "ιδεολογικά" πεδία, όπου δεν έχουν αντιπάλους (όπως οι εταίροι, οι δανειστές κλπ), δηλαδή σε θέσεις, μέτρα και νόμους, που δεν ενοχλούν την "νέα τάξη". Στα εύκολα. Στην κατάργηση των πυλώνων της "συντήρησης" (πατρίδα, θρησκεία, οικογενειακές σχέσεις κλπ), για να δείξουν ότι "δεν είναι δεξιοί".


Εξ ου και η φρασεολογία και οι μπούρδες Κυρίτση για μενουμευρωπαίους , με τις οποίες γελάει το σύμπαν, αλλά τέτοια φρασεολογία θα γίνει καθημερινή πλέον, για να θυμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερός...


Να το πω πιό ωμά; επειδή επί 1,5 χρόνο τους ξ-ε-κ-ώ-λ-ι-α-σ-α-ν οι εταίροι στη "διαπραγμάτευση" και τους εξευτέλισαν, βάζοντάς τους να αποκηρύξουν κάθε "αριστερή οικονομική υπόσχεση", θα πάρουν ρεβάνς σε αυτά που δεν ενδιαφέρουν τους εταίρους.

Μέχρι και τους παπάδες θα ξυρίσουν για να αποδείξουν ότι είναι εκείνοι οι τσεγκεβάρες με τα μούσια και τα αμπέχωνα, που διέλυαν φοιτητικές συνελεύσεις της "συντήρησης".


Άσε που θα κάνουν υποχρεωτική την ανάρτηση του πορτρέτου του Βελουχιώτη στις δημόσιες υπηρεσίες, για να πείσουν ότι κυβερνά μια αριστερή κυβέρνηση κι όχι καρα-νεοφιλελεύθερη και θα αντικαταστήσουν τη χριστιανική προσευχή στα σχολεία με τον ύμνο του ΕΛΑΣ.

Φώτης Μακρίδης

Υ.Γ. Από τον Μπόμπολα πότε θα πάρεις πίσω εκείνα τα δάνεια βρε Αλέξη; Την προσευχή στα σχολεία την καταργεί κι η γιαγιά μου. Για τα δύσκολα σε ψήφισε ο λαός, όχι για τις νεοταξίτικες τρίχες.