Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Προφυλάσσουμε τον λαό από κακές επιλογές [και επιρροές] και τα λαμόγια από τις φυλακές!

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Με τον ν. 3852/2010 αναδιατάχθηκε εκ βάθρων το σύστημα λειτουργίας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης [«Καλλικράτης»]. Ο Κώδιξ Δήμων και Κοινοτήτων [ν. 3643/2006] δεν καταργήθηκε συλλήβδην. Απλώς όσες διατάξεις του ...
έρχονται σε αντίθεση με γενικές ή ειδικές ρυθμίσεις του ν. 3852/2010 έχουν καταργηθεί. Δοθέντος ότι ο ν. 3852/2010 δεν προβλέπει τοπικά δημοψηφίσματα, εξακολουθεί να ισχύει η περί τοπικών δημοψηφισμάτων ρύθμιση του άρθρου 216 ν. 3643/2006 που προβλέπει ότι δημοψήφισμα προκηρύσσεται με απόφαση των 2/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου κατόπιν αιτήσεως από ορισμένο αριθμό δημοτών και ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι δεσμευτικό για τη Δημοτική Αρχή. Το ίδιο άρθρο περιέχει και την ακόλουθη διάταξη:
«7. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομίας και Οικονομικών, ρυθμίζονται τα θέματα που αφορούν τον έλεγχο νομιμότητας της διενέργειας του τοπικού δημοψηφίσματος από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, κατά το άρθρο 149, την προκήρυξη και τη διαδικασία διεξαγωγής της ψηφοφορίας, την εξαγωγή και δημοσίευση του αποτελέσματος, τους όρους Χρηματοδότησης των εμπλεκόμενων πλευρών και προβολής των προβαλλόμενων θέσεων, καθώς και κάθε σχετικό θέμα.»
Έχουν περάσει 10 χρόνια και ακόμη να εκδοθεί το διάταγμα, χωρίς το οποίο οποιοδήποτε τοπικό δημοψήφισμα ουδέν έχει κύρος. Κανείς δεν διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση αυτή. Ούτε η ΚΕΔΚΕ, νυν ΚΕΔΕ. Ως φαίνεται δεν είναι μόνον η κεντρική κυβέρνηση που προστατεύει τον λαό από κακές επιλογές σε δημοψηφίσματα. Είναι και οι τοπικοί άρχοντες, άλλως τοπάρχες, άλλως τοπικοί κομματάρχες, που φοβούνται τα δημοψηφίσματα, όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Η κεντρική κυβέρνηση αδιαφορεί για κάτι τέτοια. Ενδιαφέρεται, όμως, για άλλα πράγματα η αριστερή [τρόπος του λέγειν] σημερινή κυβέρνηση, η οποία θεώρησε ότι δεν είναι δυνατόν οι υπουργοί και οι βουλευτές να μη μπορούν να μετέχουν σε υπεράκτιες εταιρείες, εξ ου και όπως απεκάλυψε πρώτο το ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΜΑ, οι 153 γενναίοι βουλευτές της συμπολίτευσης ψήφισαν την 22.05.2016 εν μέσω άφατης θλίψης, θρήνων και στεναγμών και το άρθρο 178 που ορίζει τα εξής:



Μην πάει ο νους σας ότι κάποιος υπουργός ή βουλευτής ή δικαστικός κ.λπ. φιγουράρει στα Panama papers με εξωχώρια εδρεύουσα σε συνεργάσιμη φορολογικώς χώρα. Όχι! Απλώς επιβαλλόταν η, μη υποχρεωτική, συμμόρφωση με οδηγίες της Greco, η οποία σε έκθεσή της αποφαινόταν ότι για τη διαφθορά στην Ελλάδα ευθύνονται οι βουλευτές και οι δικαστές.
Ήλθε, μάλιστα, η αριστερή κυβέρνηση να διορθώσει αυτά που δεν είχε προλάβει να διορθώσει ο Ποπάι. Διαβάστε την αιτιολογική έκθεση για το άρθρο 178!

Και αυτό το άρθρο ψήφισε ο οικωλόγος του ΣΥΡΙΖΑ Δημαράς θρηνώντας δακρύων:
«Θρηνώ για την Αριστερά που αναγκάζεται να ψηφίζει πράγματα έξω από τα πιστεύω της. Θρηνώ για την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας.
Θρηνώ για την υποδούλωση της πατρίδας και των Ελλήνων στους ξένους.
Θρηνώ γιατί θα ψηφίσω μέτρα που δεν θέλω, αλλά δεν έχω άλλη επιλογή.
Δεν είναι τιμητικό να παραδίδουμε την δημόσια περιουσία άμεσα ή έμμεσα σε ξένα συμφέροντα. Που αλλού γίνεται αυτό;
Λυπάμαι πραγματικά για την τραγική κατάσταση της πατρίδας. Όπως λυπάμαι για την κατάσταση στο κοινοβούλιο. Δεν υπάρχει αυτογνωσία και αυτοκριτική. Όταν ακούω ύβρεις χωρίς επιχειρήματα. Όταν ακούω λέξεις όπως αλήτης ή αλητεία. Όταν ακούω για βουλευτές ολόκληρων ΚΟ που έχουν προσωπικότητες με ήθος να χαρακτηρίζονται ανθρωπάκια. Ακούστηκε αυτό για ολόκληρη ΚΟ.»
Έ όχι και ανθρωπάκια. Ανρθωπαπάρια είναι το σωστό.
Το ψήφισε, επειδή δεν είχε εναλλακτική. Πώς αλλοιώς θα μπορούσε να αποσπάσει από τα χέρια της Δικαιοσύνης και από την έκπτωση εκ του αξιώματος υπουργούς, βουλευτές και δικαστές κ.λπ. ο αξιοθρήνητος θρηνωδός της πλάκας;
Πώς το λένε τα φιλικά προς την κυβέρνηση έντυπα και ραδιόφωνα; «Η διαπλοκή παίζει τα ρέστα της ενόψει της επερχόμενης συντριβής της».
Πόση άλλη αριστερή ξεφτίλα!!!
Αλλά και η αντιπολίτευση; Ούτε ΝΔ, ούτε Δημοκρατική Συμπαράταξη, ούτε ΧΑ, ούτε ΚΚΕ, ούτε ΠΟΤΑΜΙ, ούτε ΕΚ έβγαλαν κιχ για το άρθρο 178 επί 4 ημέρες που διεξαγόταν συζήτηση στη Βουλή. Ξύπνησαν μία εβδομάδα μετά και αφού το θέμα αναδείχθηκε από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Τους διέφυγε;
Ρε άσταδιάλα ρε!

Σώτος

Υ.Γ. Ο ψηφισθείς την 22.05.2016 νόμος δεν έχει ακόμη και σήμερα [30.05.2016] δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Χιλιάδες σελίδες βλέπεις. Ίσως τις στεγνώνουν, επειδή μούσκεψαν με τόσα δάκρυα.