Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Υποδοχή του Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας από την ΥΜΑΘ

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, υποδέχτηκε σήμερα, Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, μαζί με τον...
Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αμανατίδη, τον Αγιότατο Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας, Κύριλλο, ο οποίος αποβιβάστηκε το πρωί στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Η Υφυπουργός καλωσόρισε τον Πατριάρχη και συνομίλησε μαζί του. Μετά την ολοκλήρωση της υποδοχής, δήλωσε:

«Υποδέχτηκα, μαζί με το συνάδελφο κ. Αμανατίδη, τον Αγιότατο Πατριάρχη πάντων των Ρώσων, με τους οποίους μας δένουν το Ομόδοξο και ιδιαίτερες σχέσεις φιλίας και συναδέλφωσης. Του ζήτησα να συνδράμει στην άρση των δυσκολιών του ελληνικού λαού και του ανέλυσα το πρόβλημα της καπήλευσης του ονόματος της Μακεδονίας από τους βόρειους γείτονές μας. Ο Πατριάρχης απήντησε ότι γνωρίζει το θέμα και ότι η Μακεδονία και η Θράκη βρίσκονται σε καλά χέρια. Εύχομαι, με τις ευλογίες του, να αποδείξουμε τη φιλοξενία, τις δυνατές σχέσεις και τη δύναμη του Ομόδοξου που συνδέουν τον ελληνικό και το ρωσικό λαό».