Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Είναι αλήθεια ότι έρχεται το #tetarto_mnimonio ;

"Πακέτο ασφαλείας" και όχι "μνημόνιο", χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τα νέα μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ που ζητούν προληπτικά οι Θεσμοί από την ελληνική κυβέρνηση.
Μουδιασμένη παρακολουθεί η κυβέρνηση τα αποτελέσματα του Eurogroup που υποχρεώνει την Ελλάδα να λάβει προληπτικά μέτρα έκτακτης ανάγκης. Σύσκεψη γίνεται αυτή την ώρα στο...
Μέγαρο Μαξίμου αλλά είναι αμφίβολο αν θα γίνουν ανακοινώσεις. Τα προληπτικά αυτά μέτρα θα πρέπει όχι μόνο να συμφωνηθούν αλλά και αλλά και να νομοθετηθούν. Θα υπάρχει με άλλα λόγια ένας μηχανισμός ο οποίος θα ενεργοποιείται αυτόματα στην περίπτωση που δεν θα πιάνουμε τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί, γράφει το newsit.

Κανείς δεν περίμενε συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της Παρασκευής (22.04.2016) στο Άμστερνταμ. Κανείς όμως δεν περίμενε και αυτό που έγινε: να αναδειχθεί η Κριστίν Λαγκάρντ "αφεντικό" της Ευρώπης, να πείσει τους Ευρωπαίους να χορέψουν στο ρυθμό του ΔΝΤ και να απαιτήσουν από την Ελλάδα όχι μόνο να πάρει τα προληπτικά μέτρα που ζητούσε το Ταμείο αλλά και να τα ψηφίσει για να... πάμε παρακάτω. Και σε αντάλλαγμα, "έδωσαν" το κλείσιμο της αξιολόγησης και την έναρξη των συζητήσεων για το χρέος (την ελάφρυνση και επ' ουδενί το κούρεμα) σε νέο Eurogroup που ίσως γίνει την άλλη εβδομάδα, αν και εφόσον... Μάλιστα με απίστευτη ευκολία, η κα Λαγκάρντ έκανε "κουρελόχαρτο" τα στοιχεία της Eurostat τα οποία κατά την κυβέρνηση θα ήταν ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της.

Είναι λοιπόν αυτό ένα τέταρτο Μνημόνιο;

δείτε τι σχολιάζει το twitter:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου