Τρίτη 5 Απριλίου 2016

"Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ανεβασμένος"

Αισιόδοξος ο πρωθυπουργός ότι θα κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Απρίλιο, είπε στον Alpha 989 η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και πρόσθεσε πως ο Αλέξης....
Τσίπρας «είναι «ανεβασμένος» και αισιόδοξος από τη φύση του. Αυτό που περιμένουμε είναι με τη χρηματοδότηση πώς θα γίνουν θέσεις εργασίας για τον κόσμο. Αν οι χρηματοδοτήσεις μετατραπούν σε θέσεις εργασίας, θα μπούμε σε μία κανονικότητα. Έχουμε τηρήσει τα συμφωνηθέντα, δεν μπορεί να μπαίνουν επιπλέον μέτρα. Πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους».


«Ο πρωθυπουργός και χθες είχε επαφές με ξένους ηγέτες, τον Φρανσουά Ολάντ και με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και όλοι ήταν προς την ίδια κατεύθυνση. Όλοι, ο καθένας για τους λόγους του, θέλουν να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση, εφόσον έχουν γίνει τα συμφωνηθέντα, δεν ξέρω ποιον εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση", είπε η κα Θεοπεφτάτου.


Σε ερώτηση εάν προβλέπεται να φύγει ο Πωλ Τόμσεν απάντησε: «δεν το βλέπω να φεύγει ο Τόμσεν, δεν ήταν αυτό το θέμα κιόλας. Δεν είναι τα πρόσωπα, όσο η γραμμή που εκφράζουν και δεν βλέπω να αλλάζουν τα πρόσωπα. Πρέπει να μπουν κάποια πράγματα συγκεκριμένα στο τραπέζι. Αναγνώρισαν ότι έγιναν λάθη που κόστισαν σε μας τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Η άποψη του ΔΝΤ είναι ότι η συμφωνία είναι υπέρ της Ελλάδας. Παραδέχτηκαν όμως ότι τα δυο πρώτα μνημόνια είχαν λάθος πολλαπλασιαστές και μετατράπηκαν σε βάρη στην πλάτη μας».

Για τη συμφωνία για το προσφυγικό, είπε πως «η ανατολική πλευρά είναι και ευρωπαϊκά σύνορα. Ο κόσμος έφυγε από τη χώρα του γιατί είχε πόλεμο, φτώχεια. Πρέπει να λειτουργήσει αποτελεσματικά η συμφωνία και από την πλευρά της Τουρκίας και από εμάς και από τους Ευρωπαίους».

«Εφόσον εξασφαλιστούν κτιριακές υποδομές, θα αδειάσει και η Ειδομένη και ο Πειραιάς. Όταν έχεις τόσο μεγάλες συγκεντρώσεις έχεις και προβλήματα, πολλοί παρεισφρύουν, έχουμε και περίεργα φαινόμενα αλλά η πλειονότητα θέλει να βοηθήσει και να συμβάλλει», πρόσθεσε η κα Θεοπεφτάτου.

Για τα επεισόδια και τη χρήση βίας είπε πως «είναι θέμα του κράτους και των υπηρεσιών να τα αντιμετωπίσει. Πάντως πρέπει (και οι πρόσφυγες) να καταλάβουν πως είναι φιλοξενούμενοι και πρέπει να ακολουθούν κανόνες».


Τέλος, σε ερώτηση εάν οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι 4 ή 6 η κα Θεοπεφτάτου απάντησε «υποθέτω ότι θα ξεκινήσει για μία- μία ο διαγωνισμός και θα δούμε πού θα πάει».


Ακούστε τη συνέντευξη:
http://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=74067

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου