Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Αλλάζει ο καιρός !

Με κακοκαιρία θα αρχίσει η Μεγάλη Εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει σημαντική μεταβολή της θερμοκρασίας

Αλλάζει σιγά-σιγά η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της ηπείρου μας ψυχρές αέριες μάζες αναμένεται να κινηθούν από βορρά προς νότο, δημιουργώντας τις επόμενες μέρες σχεδόν χειμωνιάτικες συνθήκες, ενώ στη Μεσόγειο τόσο το Σαββατοκύριακο όσο και τη Μ. Δευτέρα η ...
κυκλοφορία θα γίνεται από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Έτσι, στη χώρα μας η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο (κυρίως στα ανατολικά και νότια) και θα δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωση τοπικών βροχών κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για την ατμοσφαιρική διαταραχή που θα αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα από το απόγευμα της Μ. Δευτέρας, αρχής γενομένης από τη Δ. Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη διαταραχή θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο και θα ενισχύσει τους ανέμους οπωσδήποτε στα 7 μποφόρ. Πτώση, και μάλιστα αισθητή, θα παρουσιάσει η θερμοκρασία την Μ. Τρίτη με τη στροφή των ανέμων σε ΒΔ. Από τη Μ. Τετάρτη ως το Μ. Σάββατο γενικά δεν προβλέπονται αξιόλογες βροχές. Οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Την Κυριακή του Πάσχα δεν αποκλείονται οι τοπικές βροχές. Το αν οι βροχές αυτές περιοριστούν στη ΒΔ Ελλάδα ή επεκταθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας θα το μάθουμε τις επόμενες μέρες.

ziakopoulοs 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου