Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Κι αν η βαλίτσα είχε βόμβα;

Χαμός στα ΜΜΕ, με το βίντεο που τράβηξε μια ευαίσθητη για τα δικαιώματα των μεταναστών κυρία, που δείχνει έναν "σεκιουριτά" του ΗΣΑΠ να ζητά από τον επιβάτη (δεν έχει σημασία το χρώμα του, το ίδιο πιθανώς να έκανε με τον καθένα) να βάλει τη βαλίτσα ...
του στο τελευταίο βαγόνι αποσκευών.

Αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας. Επειδή κανείς δεν ανοίγει τις βαλίτσες να δει τι περιέχουν, ως ελάχιστο μέτρο ασφάλειας, προτείνεται προληπτικά, για καλό και για κακό, να μπαίνουν κάποιες ύποπτες αποσκευές στο τέλος του συρμού. Το αν είναι ύποπτες, δεν το γράφουν απέξω. Κάποιος πρέπει να το αποφασίσει. Και δεδομένου ότι, στα βαγόνια δεν κινείται ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ, ούτε ο Ομπάμα, ούτε η αστυνομία, αυτό θα το κάνει ο "σεκιουριτάς". 

Οπότε,  ο σεκιουριτάς έκρινε -αυθαίρετα, δεν γίνεται αλλιώς- ότι θα ήταν καλύτερα να μεταφερθεί η βαλίτσα στο βαγόνι αποσκευών -κατά την κρίση του. Ο επιβάτης αρνήθηκε να συμμορφωθεί, οπότε ο σεκιουριτάς κάπως έπρεπε να το επιβάλει, έτσι δεν είναι; Πώς διάολο δηλαδή θα επέβαλε στον επιβάτη να κάνει αυτό που έκρινε ότι πρέπει να γίνει για την ασφάλεια των επιβατών;

Αλλά, επειδή πρέπει να υπάρχει μια χώρα, που να πέφτει επάνω της το ανάθεμα του ρατσισμού, που υπάρχει σε όλες τις άλλες χώρες, ΕΚΤΟΣ από την Ελλάδα, βρίσκονται πολλοί πρόθυμοι "αντιρατσιστές" σε αυτή τη γελοία χώρα, της οποίας είναι πολίτες και η μοναδική τους δουλειά είναι να την ενοχοποιούν, ώστε να απενοχοποιούνται άλλοι που είναι πραγματικά ρατσιστές.

Ελάτε, να υποθέσουμε τώρα, ότι πράγματι, στη βαλίτσα υπήρχε βόμβα, η οποία έσκαγε και διαμέλιζε 10 επιβάτες.  Οι ίδιοι "ευαίσθητοι" θα ούρλιαζαν "μα γιατί δεν ελέγχουν τις αποσκευές; μπορεί ο καθένας να μπαίνει με μια βόμβα στη βαλίτσα του; πού είναι οι σεκιουριτάδες; τζάμπα τους πληρώνουν; τι κάνει το κράτος; θα φοβόμαστε δηλαδή να μπούμε στον ηλεκτρικό;"

ΦΩΤΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ

Υ.Γ. Όλοι ξέρουμε ότι αν ο επιβάτης ήταν Ελληνας ή λευκός, κανείς δεν θα νοιαζόταν. Ελάτε, ας αφήσουμε την υποκρισία, το ξέρετε όλοι, ότι έτσι είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου