Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Με κλείσιμο απειλούνται οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί

Με κλείσιμο απειλούνται οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί που φιλοξενούν χιλιάδες παιδιά στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», όπως επισημαίνει με...
ερώτησή της η Βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Άννα Καραμανλή.
Σύμφωνα με την κ. Καραμανλή, οι ιδιωτικές δομές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δεν έχουν εισπράξει τίποτα από την προβλεπόμενη χρηματοδότηση, παρά το γεγονός ότι έχουμε διανύσει περισσότερο από το ήμισυ της σχολικής χρονιάς και θα έπρεπε να τους έχει καταβληθεί τουλάχιστον το 30% του συνολικού προϋπολογισμού.
Η Βουλευτής Β΄ Αθηνών τονίζει ότι η συσσώρευση οφειλών προς τους παιδικούς σταθμούς έχει ως αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταποκριθούν σε βασικές τους υποχρεώσεις, όπως η αμοιβή των εργαζομένων σε αυτές και η κάλυψη λειτουργικών τους εξόδων, ενώ μοιραία υπάρχει αντίκτυπος στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα παιδιά.
Όπως υπογραμμίζει η κ. Καραμανλή, πιθανή διακοπή της φιλοξενίας των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς θα φέρει χιλιάδες οικογένειες προ αδιεξόδου και απειλεί χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Τέλος η Βουλευτής, αφού σημειώνει την ανάγκη να ενισχυθεί το πλέγμα κοινωνικής προστασίας, ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:
- Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβούν, προκειμένου να καταβληθεί άμεσα η οφειλόμενη Α΄ δόση της χρηματοδότησης;
- Αν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση των κονδυλίων που αφορούν στις υπόλοιπες δόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου