Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Για ποιον δουλεύει ο Σύριζα;

Ακολουθεί ένα (όχι και τόσο) απίθανο σενάριο.

Έστω ότι η «περήφανη» συγκυβέρνηση συνεχίσει την σημερινή καταστροφική της πολιτική, και σε λίγο εκτός από κλειστές τράπεζες, ανεργία, φόρους επί φόρων, κάπιταλ κοντρόλς, λουκέτα, ακυρώσεις τουριστικών αφίξεων, μειώσεις συντάξεων, κλειστό οδικό δίκτυο, διαδηλώσεις, απεργίες, και όλα αυτά τα καλούδια, έχουμε επιπλέον και κλειστά σύνορα, αποπομπή μας από την Σένγκεν, στάση πληρωμών, χρεοκοπία, και έξοδο από το ευρώ. Χώρια η ελεγχόμενη ενημέρωση, η λογοκρισία στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, και όλα αυτά τα «δημοκρατικά», αφού κατά κει το πάνε οι «αριστεροί» σωτήρες μας.




Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, φανταστείτε (στην καλύτερη περίπτωση) η υπόλοιπη Ευρώπη να απορροφήσει τους Σύρους πρόσφυγες πολέμου, και να μείνουμε εμείς αμανάτι με καμιά εκατοστή (και παραπάνω) χιλιάδες «μετανάστες» από Πακιστάν, Μαρόκο, Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές, και … Νεπάλ (ναι, έχουμε κι από κει). Με τις γερμανικές φρεγάτες του ΝΑΤΟ να περιπολούν στο Αιγαίο (μας), μη τυχόν και προσπαθήσει κανείς από μας να την κάνει για αλλού…



Έστω λοιπόν ότι ζούμε σε ένα τέτοιο, όχι και τόσο απίθανο, δυστοπικό περιβάλλον. Όπου οι απελπισμένοι και πεινασμένοι μετανάστες αρχίζουν να ληστεύουν, να βιάζουν, και να μπουκάρουν σε σπίτια, με την ήδη ανεπαρκή σε όλα αστυνομία αδύναμη να κάνει το οτιδήποτε. Να μη μπορεί να προλάβει δηλαδή το κύμα των «δυστυχισμένων» συνανθρώπων μας, προερχόμενων από χώρες όπου σε αποκεφαλίζουν στο γόνατο αν τυχόν και δεν ξέρεις απ έξω το… Κοράνι .
Και ξυπνάμε ένα πρωί για να πάμε στη δουλειά μας, και ανοίγουμε την τηλεόραση, και ακούμε … εμβατήρια. Με τον παρουσιαστή να μας λέει με «σοβαροφανές» ύφος ότι τα χαράματα ο στρατός ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας λόγω έκτακτης ανάγκης, και με γνώμονα την εθνική και κοινωνική ασφάλεια, μπλα μπλα.
Παράλληλα, μαθαίνουμε ότι ο στρατηγός τάδε, επικεφαλής της «εθνικής επιτροπής σωτηρίας» εξέδωσε διαταγή βάσει της οποίας αναστέλλονται βασικά άρθρα του συντάγματος μέχρι νεοτέρας, ενώ καταργούνται προσωρινά τα πολιτικά κόμματα, οι λέσχες, τα σωματεία, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι ΜΚΟ, κλπ και κλείνει επ’ αόριστον και το κοινοβούλιο. Ισχύει δε και απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά την δύση του ηλίου. Παράλληλα κλείνουν τα κανάλια, πλην ενός κρατικού, κλείνουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, μπλοκάρεται το διαδίκτυο, και κλείνουν και οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας… «προσωρινά» και μέχρι νεωτέρας.
Ομάδες στρατιωτικών συλλαμβάνουν πολιτικούς, δημοσιογράφους, κλπ, ενώ μικτά κλιμάκια στρατού και αστυνομίας έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση, και την σύλληψη όλων των «παράτυπων» μεταναστών, τους οποίους μεταφέρουν άρον άρον με κλούβες και ΡΕΟ στα γήπεδα και στα στάδια των πόλεων. Έχουμε εν ολίγοις επιβολή στρατιωτικού νόμου ή αλλιώς δικτατορίας.
Έστω ότι συμβαίνουν όλα αυτά, τα οποία όποιος έχει διαβάσει ιστορία γνωρίζει ότι στην Ελλάδα τουλάχιστον δεν είναι κάτι το απίθανο, αφού μόνο μέσα στον 20ο αιώνα συνέβησαν ουκ ολίγες φορές.
Έστω λοιπόν ότι συμβεί ξανά. Πόσοι συμπατριώτες μας νομίζετε πως  θα αντιδράσουν δυναμικά; Να σας πω εγώ: όσοι αντέδρασαν δυναμικά και την 21/4/67. Ελάχιστοι και μετρημένοι στα δάκτυλα των δυο χεριών. Οι υπόλοιποι, ακόμη κι αν  διαφωνούν «κάθετα», θα κουρνιάσουν. Ακόμη κι αν είναι «αριστεροί» από κούνια, ή αγαναΧτιστές, ή αντιεξουσιαστές, ή οπαδοί της πλέριας δημοκρατίας. Διότι άλλο να πουλάς επανάσταση σε συνθήκες δημοκρατίας (και ουσιαστικής ατιμωρησίας) και άλλο να «αντιστέκεσαι» όταν οι σφαίρες είναι αληθινές, και τα τανκς τριγυρνάνε στους δρόμους. 

Όσον αφορά στους άλλους, τους περισσότερους, τους λεγόμενους νοικοκύρηδες, τους κατά την «αριστερά» κυρ Παντελήδες, αυτοί ή θα είναι ουδέτεροι (όπως επί χούντας) η θα χειροκροτούν τα τανκς και τους σκοπούς στρατιώτες στις γωνίες των τετραγώνων, διότι επιτέλους θα νιώσουν ασφάλεια. Άσχετα αν ήταν ψηφοφόροι του κυρ Φώτη, του Πασόκ, της ΝΔ, ή του … Ποταμιού. Διότι όπως έχουν πει σοφότεροι εμού: Ο μέσος άνθρωπος, μεταξύ ελευθερίας και ασφάλειας, πάντα επιλέγει την ασφάλεια.
Και γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά τα μαύρα σενάρια; Διότι από την αρχή που παρακολουθώ την πορεία του Αλέξη, από την εποχή που πούλησε τον μέντορά του Αλαβάνο, μου έχει καρφωθεί αυτή η βρώμικη ιδέα στην άκρη του μυαλού μου, ότι ο Σύριζα του στραβοστομιασμένου τσάμπα μάγκα δουλεύει για την … αντίδραση (που θα ‘λεγε και ο Κουτσούμπας). Για την Χρυσή Αυγή. Και το επιβεβαιώνει κάθε μέρα που περνάει.
Αλλιώς πώς να εξηγήσω τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης, όπου εν μέσω συστηματικής κατάρρευσης της χώρας μας, το μόνο που συνέβη είναι ο Σύριζα να έχει χάσει κάποιες λίγες ποσοστιαίες μονάδες, η ΝΔ να είναι στα ίδια σχεδόν ποσοστά που ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Ποτάμι να εξαφανίζεται, οι φιλευρωπαϊκές ομάδες και κόμματα να είναι στα ίδια, και να παίρνουν επάνω τους μόνο η Χρυσή Αυγή και ο … Λεβέντης;
Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και την αναπάντεχη οργή των κατοίκων των νησιών, της Ειδομένης, των Διαβατών, του Κιλκίς, της Κοζάνης, ακόμη και των Γιαννιτσών (όπου χθες βράδυ κάηκε ξαφνικά ένα στρατόπεδο- «προαναχωρησιακό κέντρο» μεταναστών), τότε καταλαβαίνουμε προς τα πού πάει η δουλειά.
Για ποιον λοιπόν δουλεύει ο Σύριζα; Εδώ σας θέλω… ειδικά όλους εσάς που ψηφίσατε την αριστερή ελπίδα για να επανέλθει η δημοκρατία, μιας και  ο Αντωνάκης ήταν γερμανοτσολιάς, δοσίλογος, υποταγμένος,  και ακροδεξιός φασίστας… χώρια που μας έβαλε και ΕΝΦΙΑ.
Απολαύστε τώρα την πούρα δημοκρατία του… αρχιμανδρίτη, και ετοιμαστείτε και για τα υπόλοιπα, που έρχονται ολοταχώς!

Strange Attractor

ΥΓ- Έχετε συνειδητοποιήσει ότι η κυβέρνηση συριζανέλ διαθέτει 153 βουλευτές, με τους οποίους αποδομεί την χώρα, και εκ των οποίων οι τρεις είναι Μουσουλμάνοι;  Χμ…..

http://orthografos.blogspot.gr/2016/02/blog-post_122.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου