Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Οπισθοδρομικός Μεσαίωνας: Μήνυση για το αστικό λεωφορείο χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα

Τη μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε το Δεκέμβριο το "Μέτωπο Λαού Τρικάλων" και σήμερα ο εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Λύσσαξαν να μην εφαρμοστεί αυτή η ....
καινοτομία, προφανώς, για να μη χαθούν θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το απηρχειωμένο σκεπτικό ότι η τεχνολογία, καταργεί θέσεις εργασίας, άρα πρέπει να μείνουμε στην εποχή του κάρου, για να χρειάζονται πολλά εργατικά χέρια και να έχει εργασία το προλεταριάτο.
Ε, ναι, άμα οι φορολογικές δηλώσεις υποβάλλονταν χειρόγραφα, θα χρειαζόταν μερικές χιλιάδες ακόμη εφοριακοί να τις παραλάβουν. Άρα, θα έβρισκαν δουλειά. Το ερώτημα "καλά, αλλά τα μισθά τους από πού θα τα βγάζουμε", δεν απασχολεί και πολύ. "Να πληρώσει η πλουτοκρατία". Έλα όμως, που όποιοι κι αν κλήθηκαν να τα πάρουν από την πλουτοκρατία, δεν κατάφεραν τίποτε!

Αρα να σταματήσουμε την εξέλιξη, τη μηχανοργάνωση, την τεχνολογία, την καινοτομία.

Το ενδεχόμενο να χαθούν 100 θέσεις οδηγών, αλλά να κερδηθούν 100 θέσεις ηλεκτρονικών / σχεδιαστών / αναλυτών / μηχανικών, που θα δημιουργούν εφαρμογές για λεωφορεία χωρίς οδηγούς ή -γιατί όχι και στην Ελλάδα; - να κατασκευάζουν μηχανές, αντί να τις εισάγουμε, απαγορεύεται να συζητηθεί.

Ουγκάντα 1932.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου