Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Ακόμη περιμένουν αλιείς & μυδοτρόφοι την επιστροφή του ΕΦΚ καυσίμων

Η καταβολή επιστροφής του ΕΦΚ καυσίμων είναι ανάσα ρευστότητας για τους αλιείς και τους μυδοτρόφους τονίζει μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης στην ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών και ...
Αγροτικής Ανάπτυξης, και δεν δικαιολογείται να μην έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα για το δίμηνο Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 2014 και για όλο το έτος 2015.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης
ΕΡΩΤΗΣΗ/ 2961/8.2.2016
Προς: 1) Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο
2) Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου
ΘΕΜΑ: Καθυστέρηση επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων αλιευτικών και μυδοκαλλιεργητικών σκαφών
Κ. κ. Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από εκπροσώπους των Αλιευτικών και Οστρακοκαλλιεργητικών Συλλόγων της Κεντρικής Μακεδονίας, δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα η καταβολή επιστροφής του Ε.Φ.Κ. καυσίμων αλιευτικών και μυδοκαλλιεργητικών σκαφών για το δίμηνο Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 2014 και για όλο το έτος 2015.
Επειδή η επιστροφή του ΕΦΚ καυσίμων αποτελεί ανάσα ρευστότητας για τους αλιείς και μυδοτρόφους , οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους.
Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:
Πότε προτίθεστε να προχωρήσετε στην επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων αλιευτικών και μυδοκαλλιεργητικών σκαφών για το δίμηνο Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 2014 και για όλο το έτος 2015;



Ο Ερωτών Βουλευτής Δευτέρα 8η Φεβρουαρίου 2016
Αναστασιάδης Σάββας, Β΄ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου