Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Ο πιο ισχυρός εφοπλιστής του κόσμου, είναι φυσικά Έλληνας

Και φυσικά δεν τον ...φορολόγησε ακόμη, όπως παραμύθιαζε προεκλογικά η κυβέρνησης της αριστεράς :))
Στη δημοσιότητα δόθηκε πριν λίγες μέρες η ετήσια λίστα «Lloyd’s List Top 100 2015». Πρόκειται για ...
μία επετηρίδα με τους 100 ανθρώπους που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στη ναυτιλία. Η λίστα δεν περιλαμβάνει μόνο εφοπλιστές, αλλά και άλλες προσωπικότητες παγκόσμιου βεληνεκούς από τον χώρο της πολιτικής (στην 11η θέση είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα), της επιχειρηματικής και της οικονομικής πραγματικότητας.

Στη φετινή λίστα συναντάμε 13 Έλληνες εφοπλιστές. Σύμφωνα με τη λίστα οι στόλοι που ελέγχονται από Έλληνες εφοπλιστές φτάνουν τους 335 εκατ. τόνους dwt, ξεπερνώντας κατά 60 εκατ. τόνους την δεύτερη Ιαπωνία, ενώ η τρίτη Κίνα έχει σχεδόν τη μισή χωρητικότητα (178 εκατ. τ.) από την Ελλάδα. Πρώτος μεταξύ των ελλήνων και πέμπτος σε όλο τον κόσμο στην συνολική κατάταξη είναι ο Γιάννης Αγγελικούσης, ο μεγαλύτερος Έλληνας εφοπλιστής, με στόλο δυναμικότητας 26,8 εκατ. τόνων, αριθμός που τον κατατάσσει πάνω από το σύνολο του στόλου των εφοπλιστών της Ρωσίας.

Ο κ. Αγγελικούσης διαθέτει στόλο 143 πλοίων, ο οποίος προβλέπεται να αυξηθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια, καθώς έχει ήδη 8 πλοία που κατασκευάζονται και άλλα 6 που βρίσκονται στην φάση της παραγγελίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου