Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Εμπαίζουν τη διεθνή κοινότητα οι Σκοπιανοί: "είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε όνομα, αλλά...."

Όταν λένε "να αλλάξουμε όνομα", εννοούν μια αστεία προσχηματική προσθήκη, μετά το macedonia ή πριν το republic, ώστε όλοι να τους λένε macedonia (π.χ. north republic of macedonia ή republic of macedonia, north) και αυτό να τεθεί υπό δημοψήφισμα (!) όταν ΟΛΟΙ ξέρουν ότι σε δημοψήφισμα η οποιαδήποτε αλλαγή ονόματος, θα απορριφθεί με ποσοστό άνω του....


 99% !!! 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής του ονόματος της χώρας του άφησε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ν. Γκρουέφσκι , σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Guardian (εδώ), αλλά θέτει ως όρο η αλλαγή να μπει σε δημοψήφισμα. Ο κ. Γκρουέφσκι δήλωσε ότι είναι έτοιμος να ανοίξει και πάλι τον διάλογο με την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι οποιαδήποτε αλλαγή ονόματος να τεθεί σε δημοψήφισμα.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε. Να βρούμε μια λύση» δήλωσε ο κ. Γκρουέφσκι.

«Πρέπει να ξαναρχίσουμε τον διάλογο το συντομότερο δυνατόν και να βρούμε μία λύση. Κι όταν βρούμε την λύση, θα πρέπει να απευθυνθούμε στους πολίτες και να τους ρωτήσουμε αν είναι σωστό ή όχι», λέει.

Οι δηλώσεις του κ. Γκρουέφσκι δημοσιοποιούνται μία μέρα πριν την επίσκεψη του Σκοπιανού υπουργού Εξωτερικών κ. Ν. Ποπόσκι στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου