Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

"ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ" το νέο κόμμα, που θα μας αφήσει χρόνους σύντομα

Ένα ακόμη θνησιγενές κόμμα, από τα εκατοντάδες που δημιουργήθηκαν την τελευταία 20ετία...(το ΚΕΠ του Αβραμόπουλου το θυμάστε;)
«Εθνική Ενότητα» είναι το νέο καθαρόαιμο δεξιό κόμμα που...
ηγούνται οι Γιώργος Καρατζαφέρης και Τάκης Μπαλτάκος, οι οποίοι τονίζουν ότι ο νέος πολιτικός φορέας είναι η συνέχεια της ΕΡΕ και της ΝΔ του Αβέρωφ και του Καραμανλή.

Η ανακοίνωση του νέου κόμματος έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, ανήμερα της επετείου της εκλογικής νίκης της Ν.Δ.με 47% υπό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, την Κυριακή των Βαϊων του 1990, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος και θα έχει έντονο αντίμνημονιακό και ευρωσκεπτικιστικό χαρακτήρα.

Το νέο κόμμα στα «δεξιά» της Νέας Δημοκρατίας είναι γεγονός και όπως ανέφερε η ηγεσία του, ο κ. Καρατζαφέρης (πρόεδρος) και ο κ. Μπαλτάκος (γενικός γραμματέας) θα κινείται στο χώρο της «πατριωτικής δεξιάς και του ευρωσκεπτικισμού».

Αυτή τη στιγμή ρόλο προέδρου θα έχει ο κ. Καρατζαφέρης, τουλάχιστον έως το πρώτο του συνέδριο, ενώ εάν υπάρξει συμμαχία με άλλα πρόσωπα και βρεθεί κατάλληλο πρόσωπο να ηγηθεί, αυτός ενδεχομένως να παραιτηθεί.

Το νέο κόμμα που δημιούργησαν οι κκ. Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος (ο άλλοτε πανίσχυρος γ.γ.της κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά δεν έχει τις πολιτικές ευλογίες του πρώην Πρωθυπουργού για το συγκεκριμένο εγχείρημα) έχει αναφορές στις ιδεολογικές κατευθύνσεις της ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και επί της ουσίας αναζητεί ψηφοφόρους στα δεξιά της Ν.Δ.και στο λεγόμενο αντι - μνημονιακό ακροατήριο με σαφή στόχο την άντληση ψηφοφόρων από τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή.

Οι κκ. Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος, ανέφεραν έχουν ξεκινήσει επαφές και έχουν απευθύνει προσκλήσεις σε πολιτικές προσωπικότητες για να συστρατευθούν με το νέο κόμμα που θέλουν να αποτελέσει το πρόπλασμα για ένα συνασπισμό της Δεξιάς.

Σχετικά με το χαρακτήρα του νέου κόμματος οι κκ. Καρατζαφέρης Μπαλτάκος, αφού ανέφεραν ότι είναι «προσβολή το 90% των βουλευτών να είναι μνημονιακοί», ξεκαθάρισαν: «Εμείς είμαστε ευρωσκεπτικιστές. Σήμερα είναι γενέθλια ημέρα μιας νέας προσπάθειας με παλαιές ρίζες να ενωθούν όλες οι πατριωτικές δυνάμεις».

Για το θέμα της παραμονής ή όχι της Ελλάδας στην ευρωζώνη, υποστήριξαν ότι ελπίζουν η χώρα να μην χρειαστεί να βγει από τη ζώνη του ευρώ, αλλά σημείωσαν με έμφαση: «δεν ζούμε με το φόβο της εξόδου από το ευρώ».

Όσον αφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το σημερινό πρόεδρο της Ν.Δ. ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν καμία ιδεολογική συγγένεια μαζί του. Μάλιστα ο κ. Μπαλτάκος είπε χαρακτηριστικά: «Ο Μητσοτάκης ανήκει στο κέντρο, να μας αφήσει στην ησυχία μας. Είναι κεντρώος πολιτικός που προέρχεται και εκείνος όπως και ο πατέρας του από το κόμμα των νεοφιλελεύθερων. Ανήκει στο κέντρο, να πάει εκεί και να μας αφήσει και εμάς στην ησυχία μας που είμαστε ένα καθαρά δεξιό κόμμα».

Όπως ήταν αναμενόμενο ο κ. Μπαλτάκος ρωτήθηκε και για το εάν συνομιλεί ή όχι με τον κ. Σαμαρά, καθώς ήταν στενός του συνεργάτης επί πολύ καιρό και γ.γ.της κυβερνήσεως του για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Με τον Σαμαρά έχουμε μιλήσει πολύ στο παρελθόν, δεν χρειάζεται πια» τόνισε.

Μέχρι την τελευταία στιγμή οι κκ. Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος, συζητούσαν διάφορα ονόματα, όπως «ΕΘΝ.Ο.Σ» (Εθνικός Ορθόδοξος Συναγερμός), «ΠΑΤΡΙΣ», «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ» ή «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ». Τελικά επελέγη η «Εθνική Ενότητα» και μένει να φανεί πόσοι από όσοι τα ονόματά τους έχουν ακουστεί θα συμπράξουν μαζί τους.

Στόχος του νέου κόμματος είναι να προσελκύσει παραδοσιακούς ψηφοφόρους της δεξιάς που είτε απέχουν από τις τελευταίες εκλογές είτε έχουν επιλέξει τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου και τη Χρυσή Αυγή.

Για το ένα συνομιλούν με πρόσωπα που διετέλεσαν βουλευτές της Ν.Δ. ήταν θετικοί, όπως και για διαγραφέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής. «Είναι δικοί μας άνθρωποι» είπαν για τους ψηφοφόρους της ΧΑ.Είναι δικοί μας άνθρωποι δεξιοί ψηφοφόροι βεβαίως μας αφορούν. Δεν μπορείς να αγνοείς το 7% του λαού» είναι η γραμμή τους.

Όταν η συζήτηση έφθασε στα κορυφαία σήμερα στελέχη της Ν.Δ.που άλλοτε ήταν «πρωτοπαλίκαρά του», τους Αδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι «η καρέκλα είναι ισχυρότερη του πατριωτισμού. Αν θυσίασαν τον πατριωτισμό για την καρεκλοθηρία δικό τους πρόβλημα».

H αντίδραση της Ν.Δ.

«Βλέπουμε μια απόπειρα να αποκτήσουν μια κάποια πολιτική έκφραση γνωστές προσωπικές φιλοδοξίες» είπε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος και συμπλήρωσε: «Δεν αφορά τη Νέα Δημοκρατία».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δήλωση Αργύρη Ντινόπουλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με οποιοδήποτε άλλο πολιτικό φορέα . Άρα η σημερινή ανακοίνωση ίδρυσης νέου κόμματος , απλώς δεν με αφορά. Υπηρέτησα και θα εξακολουθήσω να υπηρετώ την Νέα Δημοκρατία. Όταν η πατρίδα περνάει την δοκιμασία της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ είναι περισσότερο επιτακτικό από ποτέ η παράταξή μας ενωμένη , υπό την νέα ηγεσία της , να δώσει τον αγώνα για να φύγει αυτή η καταστροφική κυβέρνηση. Σε αυτόν τον αγώνα είμαι –όπως πάντα- στην πρώτη γραμμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου