Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Το ΠΑΣΟΚ κυβερνά πάντα....

Κανείς δεν πρόσεξε ένα "ρουσφετάκι" στο λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα (Ν.4368/16), το οποίο δεν είναι κανένα πρόγραμμα, αλλά ένας νόμος 76 σελίδων, γεμάτος με ατομικά ρουσφέτια. Ανάμεσα στα χιλιάδες θέματα που "τακτοποιεί" Μαυρογιαλούρικα, είναι και το εξής όμορφο:


Μέχρι τώρα, ένας Δήμαρχος εξέπιπτε του αξιώματός του, αν παραπεμπόταν για κακούργημα. Με την παραπομπή μόνο εξέπτιπτε, άσχετα από την πορεία της δίκης. 

Ο Ν.4368/16 (άρθρο 6) διόρθωσε το "λαθάκι": προστέθηκε στον "Καλλικράτη" (Ν.3852/10, άρθρο 236) απλά μια φρασούλα "...εάν έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση". Δεν αρκεί λοιπόν μόνο η παραπομπή, χρειάζεται να επιβληθούν και περιοριστικοί όροι στον αυτοδιοικητικό, για να εκπέσει. 

Αυτό δεν έγινε, επειδή κάποιος ευαίσθητος θέλησε να αποδώσει καλύτερα το δίκαιο, αλλά επειδή πολύ σύντομα επίκειται η παραπομπή Δημάρχου για κακούργημα (ε, πασόκου εννοείται, που θα γίνει συριζαίος φυσικά μετά απ΄αυτή τη χάρη). Με την μέχρι τώρα ισχύουσα νομοθεσία, θα πάθαινε ό,τι κι ο Ψωμιάδης: θα έχανε τη θέση του μόνο με την παραπομπή. Τώρα, για να τη χάσει, πρέπει να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα (προφυλάκιση κλπ, που επιβάλλονται πολύ σπάνια).

Είναι η δεύτερη φορά που αλλάζει ο Καλλικράτης για να τη γλιτώσει Δήμαρχος. 
Την πρώτη αλλαγή επέβαλλε ο Βενιζέλος στον Σαμαρά για να μη χάσει τη Δημαρχία ο Μπουτάρης και αυτή είναι η δεύτερη. 
Έχει κάθε δίκιο ο Ψωμιάδης να είναι οργισμένος με το κόμμα του, αφού ο ίδιος εξέπεσε για ένα αστείο αδίκημα (μείωση προστίμου) για το οποίο ζητούσε τροποποίηση του "Καλλικράτη", αλλά ο Σαμαράς την έκανε μόνο για τον Μπουτάρη.





N.3852/10 ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου