Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Αυτά παθαίνει όποιος αρνείται να δώσει πρόσβαση του site του, στις μυστικές υπηρεσίες

 Οι μυστικές υπηρεσίες, Ανατολής και Δύσης, θέλουν να έχουν πρόσβαση στους servers ΟΛΩΝ των μεγάλων sites και browsers (και έχουν!), ώστε να βλέπουν αυτόματα την ip κάθε χρήστη και να φτιάχνουν το "προφίλ" του, να τον παρακολουθούν γεωγραφικά κ.λπ. , αποφεύγοντας τη.... (νόμιμη) χρονοβόρα διαδικασία της "άρσης απορρήτου", που σημαίνει "αιτιολογημένη αίτηση προς τον πάροχο" κ.λπ. Είμαστε για χάσιμο χρόνου; 
Ποιά "δημοκρατία" και τρίχες κατσαρές; Τα data είναι τόσο πολύτιμα, που όταν δεν σκοτώνουν οι μυστικές υπηρεσίες γι αυτά, φυλακίζουν ή απολύουν (όπως συμβαίνει με τη google, όταν κάποιοι ξίνισαν που δίνει τα πάντα στις Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες)



Ο Pavel Durov έφυγε από τη Ρωσία όταν η κυβέρνηση προσπάθησε να ελέγξει την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Telegram. Αλλά τελικά, δεν ήταν ο Πούτιν που τον συνέλαβε επειδή επέτρεψε στο κοινό να ασκεί την ελευθερία του λόγου. Ήταν μια δυτική χώρα, σύμμαχος της κυβέρνησης Μπάιντεν και ενθουσιώδες μέλος του ΝΑΤΟ, που τον έκλεισε. Ο Pavel Durov κάθεται σε μια γαλλική φυλακή απόψε, μια ζωντανή προειδοποίηση για κάθε ιδιοκτήτη πλατφόρμας που αρνείται να λογοκρίνει την αλήθεια κατόπιν εντολής των κυβερνήσεων και των υπηρεσιών πληροφοριών. Το σκοτάδι κατεβαίνει γρήγορα στον πρώην ελεύθερο κόσμο. Ακολουθεί η συνέντευξή μας με τον Durov πριν από αρκετούς μήνες:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου