Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Πούτιν: "Οι εισβολείς του Κουρσκ θα εξοντωθούν, οι στόχοι της Ρωσίας θα επιτευχθούν"

 Η επιτυχημένη εισβολή των Ουκρανών σε Ρωσικό έδαφος, ανησυχεί τη Δύση. Ο Guardian αναφέρει ότι η Ουκρανία δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό στρατιωτών για να κρατήσει τις περιοχές που κατέλαβε, καθώς εκεί αξιοποίησε ό,τι καλύτερο είχε σε ....εφεδρείες.

Το πρωί της 6ης Αυγούστου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πέρασαν στην επίθεση με στόχο να καταλάβουν εδάφη στην περιοχή του Κουρσκ, η προέλασή τους σταμάτησε, δήλωσε ο αρχηγός του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γερασίμοφ . Τόνισε ότι η επιχείρηση στην περιοχή θα ολοκληρωθεί νικώντας τον εχθρό και φτάνοντας στα κρατικά σύνορα.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι το καθεστώς του Κιέβου έχει αναλάβει μια πρόκληση και πυροβολεί αδιάκριτα, συμπεριλαμβανομένων στόχων αμάχων. Ο αρχηγός του κράτους τόνισε ότι ο εχθρός θα λάβει μια άξια απάντηση και όλοι οι στόχοι που αντιμετωπίζει η Ρωσία θα επιτευχθούν.


"Ο Ζελένσκι προσπαθεί να αναγκάσει τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα"

Η ουκρανική ηγεσία θέλει να αναλάβει μια μεγάλης κλίμακας κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη Ρωσία προκειμένου να επιτύχει μια δυσανάλογη απάντηση από τη Μόσχα, δήλωσε ο Tuomas Malinen, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι.

«Η ουκρανική ηγεσία μπορεί να προσπαθήσει να προχωρήσει σε μια μεγάλης κλίμακας κλιμάκωση προκειμένου να δεχθεί ένα δυσανάλογο πλήγμα αντιποίνων από το Κρεμλίνο (ουσιαστικά ένα πυρηνικό χτύπημα στο Κίεβο ή κάπου αλλού στην Ουκρανία )», έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο X.

Σύμφωνα με τον Μάλινεν, υπάρχουν «παγκόσμιες δυνάμεις» που θα ήθελαν η ουκρανική σύγκρουση να κλιμακωθεί σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου