Ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Χαλκδική και άλλοι τρεις που αντιμετωπίζουν το αδίκημα της συμπλοκής αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι. Κρατούνται άλλοι τέσσερις, οι οποίοι παραπέμπονται στην ανάκριση για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Έχουν καταγραφεί σε βίντεο ντοκουμέντο που ξυλοκοπούν τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.
Η εν λόγω συμπλοκή χαρακτηρίζεται ως μία πολύ σοβαρή υπόθεση και γι αυτό άλλωστε τις έρευνες έχει αναλάβει το τμήμα εκβιαστών της Θεσσαλονίκης. Σε στενή συνεργασία βρίσκονται οι ελληνικές αρχές με τις αρχές της Βουλγαρίας. Η ΕΛ.ΑΣ., ενημέρωσε για τα ονόματα των συλληφθέντων και των ατόμων που ενεπλάκησαν στη συμπλοκή, ζητώντας όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία. Μάλιστα έχουν επιστρατευτεί και αστυνομικοί σύνδεσμοι στη Σόφια στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο αρχηγός της παρέας των πελατών που προκάλεσε το επεισόδιο, σύμφωνα με βουλγαρικά Μέσα Ενημέρωσης είναι γνωστός έμπορος ναρκωτικών στην Σόφια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλγαρική Δικαιοσύνη θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για σωρεία ποινικών αδικημάτων.
Από την ίδια έρευνα οι ελληνικές Αρχές έχουν διαπιστώσει πως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι στην πραγματικότητα «αχυράνθρωπος» ενός Νονού της νύχτας στην Βουλγαρία με τον οποίο φέρεται να έχει αντιπαλότητα ο φερόμενος έμπορος ναρκωτικών.
Οι τρεις μπράβοι, που έφτασαν στο σημείο και συνεπλάκησαν με την παρέα που προκάλεσε το επεισόδιο και πυροβόλησαν 5-6 φορές μέσα στο μαγαζί, τραυματίζοντας έναν από την παρέα των πρώτων σοβαρά στο στήθος και έναν στο χέρι, διαφεύγουν. Οι δύο έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται. Πρόκειται για Έλληνες υπηκόους βουλγαρικής καταγωγής. Ο ένας είχε εμπλακεί το 2021 σε πυροβολισμούς σε νυχτερινό κέντρο στην Θεσσαλονική και ο δεύτερος σε υποθέσεις προστασίας ενώ ήταν και μέλος της οργάνωσης της χρυσής Αυγής.
Η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται, μέχρι τον εντοπισμό και των υπολοίπων εμπλεκομένων. Την ίδια ώρα αναμένονται και τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, εκεί όπου έχουν μεταφερθεί 4 κάλυκες των 0,25 και 0,32 χιλιοστών.
ΕΡΤ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου