Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Πέθανε ο "ωραιότερος άντρας όλων των εποχών" Αλέν Ντελόν, στα 88

 Την είδηση του θανάτου του δημοπσιοποίησαν τα τρία του παιδιά του, Αλέν-Φαμπιάν, Ανούσκα και Άντονι σε ....κοινή δήλωσή τους προς το πρακτορείο ειδήσεων AFP το πρωί της Κυριακής.




Ο αστέρας του κινηματογράφου πέθανε «ειρηνικά στο σπίτι του στο Ντουσί» νότια του Παρισιού.

Η οικογένεια ζητά να γίνει σεβαστή η ιδιωτική της ζωή «σε αυτή την εξαιρετικά οδυνηρή στιγμή».

Ο Ντελόν γεννήθηκε στο Σω του Ιλ-ντε-Φρανς, το διάσημο και ένα πλούσιο προάστιο του Παρισιού.

Οι γονείς του, Εντίτ και Φαμπιάν Ντελόν χώρισαν όταν ο Ντελόν ήταν τεσσάρων ετών. Αμφότεροι ξαναπαντρεύτηκαν και, ως αποτέλεσμα, ο Ντελόν απέκτησε μια ετεροθαλή και δύο ετεροθαλείς αδελφούς.

Όταν οι γονείς του χώρισαν, ο Ντελόν στάλθηκε να ζήσει με ανάδοχους γονείς. Μετά τον θάνατο των ανάδοχων γονέων, οι γονείς του Ντελόν ανέλαβαν από κοινού την επιμέλειά του.

Φοίτησε σε καθολικό οικοτροφείο, το πρώτο από τα πολλά σχολεία από τα οποία αποβλήθηκε λόγω απείθαρχης συμπεριφοράς. Αφησε το σχολείο στα 14 του και εργάστηκε για λίγο στο κρεοπωλείο του πατριού του. Κατετάγη στο Γαλλικό Ναυτικό τρία χρόνια αργότερα, σε ηλικία 17 ετών, και κατά τη διάρκεια του 1953-1954 υπηρέτησε ως πεζοναύτης στον Πρώτο Πόλεμο της Ινδοκίνας.
Σε διάφορες δουλειές

Μετά τη ναυτική του θητεία, στα 1956, ο Ντελόν επέστρεψε στη Γαλλία και ξεκίνησε να εργάζεται ως σερβιτόρος, αχθοφόρος, γραμματέας και βοηθός πωλήσεων. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έγινε φίλος με την ηθοποιό Μπριζίτ Ομπέρ και ενώθηκε της σε ένα ταξίδι στο Φεστιβάλ των Καννών, απ’ όπου θα ξεκινούσε η κινηματογραφική του καριέρα.
Πρώτοι κινηματογραφικοί ρόλοι

Στις Κάννες, ο Ντελόν εντοπίστηκε από έναν ανιχνευτή ταλέντων του Αμερικανού παραγωγού Ντέιβιντ Ο. Σέλζνικ. Μετά από μια οντισιόν, ο Σέλζνικ του πρόσφερε συμβόλαιο, υπό την προϋπόθεση ότι θα μάθει αγγλικά.

Ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλο του ήταν στην ταινία Sois belle et tais-toi (1958), στην οποία συμμετείχε και ο νεαρός ηθοποιός Ζαν Πολ Μπελμοντό. Στη συνέχεια, ο Ντελόν έπαιξε στη ρομαντική ταινία Κριστίν (1958), δίπλα στη Ρόμι Σνάιντερ. Ντελόν και Σνάιντερ ξεκίνησαν μια ερωτική σχέση, η οποία έλαβε μεγάλη δημοσιότητα εκείνη την εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου