Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Σε πολύ δύσκολη θέση η Δήμαρχος Κασσάνδρας ανταπαντά : "φταίει η γραφειοκρατία"

 Οχι κυρία Χαλκιά, δεν φταίει η γραφειοκρατία. Φταίει ο χαβαλές και οι πελατειακές σχέσεις. Τις κακές / παράνομες επιχειρήσεις (π.χ. επικίνδυνα λούνα παρκ, beach bar με παρανομίες κ.λπ.), τις ελέγχουμε στην αρχή της σεζόν, το Μάιο-Ιούνιο και τις σφραγίζουμε. Δεν κωλυσιεργούμε όλο το καλοκαίρι, αφήνοντάς τις να κάνουν τη δουλειά τους και παίρνουμε μέτρα ΠΑΝΤΑ μετά τις 15 Σεπτεμβρίου! 
Το "Δημαρχιλίκι" δεν είναι μόνο... λεζάντα και φωτογραφίες με τον "κύριο Υπουργό", θέλει ΔΟΥΛΕΙΑ! Είναι δυνατόν να μην ξέρατε το πιο διάσημο λούνα παρκ της περιοχής σας και ότι δεν έχει άδεια; Ένας συνεργάτης σας δεν αναρωτήθηκε: "έχει άδεια αυτός ο μάγκας ο Ντίνος; για να τον ψάξουμε! ".  

Ποιός απ΄τους προστάτες θα μας προστατέψει, ποιός;


Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων για το ποιος έχει την ευθύνη για τη λειτουργία και αδειοδότηση του λούνα παρκ στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 19χρονος στο Πευκοχώρι, Χαλκιδικής.

Με ανακοίνωσή της η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά τα ρίχνει στη γραφειοκρατία για την τραγωδία στο Πευκοχώρι. Η ίδια σημειώνει μεταξύ άλλων πως "με την δεδομένη αναγνώριση της υπάρχουσας γραφειοκρατίας για την λήψη άμεσων και δραστικών μέτρων, σε συνδυασμό με την απουσία Δημοτικής Αστυνομίας και της δυσκίνητης διοικητικής διαδικασίας που το υπάρχον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο δημιουργεί, ο Δήμος Κασσάνδρας βεβαιώνει ότι, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και των αρμοδιοτήτων του έλαβε και θα λαμβάνει κάθε αναγκαίο μέτρο για την πρόληψη και καταστολή παρόμοιων παραβατικών συμπεριφορών".

Μετά τις ανακοινώσεις από τα υπουργεία Ανάπτυξης το οποίο δείχνει τον δήμο ως υπεύθυνο και το Εσωτερικών που ζήτησε άμεση διερεύνηση πειθαρχικών ευθυνών, η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά περιγράφει τις ενέργειες που έκανε ο δήμος για το μοιραίο λούνα παρκ.

Αρχικά στην ανακοίνωσή της η δήμαρχος εκφράζει τα συλλυπητήριά της για τον θάνατο του νεαρού και όπως αναφέρει είναι ημέρα πένθους και οδύνης για όλους.


Ξεκαθαρίζει ότι οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ουδέποτε γνωστοποίησαν την λειτουργία τους, ως όφειλαν εκ του νόμου, ούτε κατέθεσαν σχετικό φάκελο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το αρμόδιο τμήμα του δήμου, «εκκίνησε τις διοικητικές κυρώσεις που αφορούν διαδικασία επιβολής προστίμου και κλήθηκαν οι υπεύθυνοι της επιχείρησης εγγράφως, προς έκθεση των απόψεων τους, όπως ορίζει ο νόμος. Μετά από αυτό, ως Δήμαρχος προέβην σε άμεση σφράγιση της εν λόγω επιχείρησης, σύμφωνα με το υπ’ αρίθμ.1020/10469/10 από 20-8-2024 έγγραφο του Α.Τ.Κασσάνδρειας».


Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημάρχου Κασσάνδρας

Για το τραγικό γεγονός που συνέβη στο Λούνα-Παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής και στοίχισε τη ζωή του δεκαεννιάχρονου Γιάννη εκφράζουμε τόσο εγώ ως Δήμαρχος, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο τη βαθιά μας οδύνη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Γνωρίζω ότι καμιά δήλωση δεν μπορεί να καλύψει το δυσαναπλήρωτο κενόπου αφήνει η ξαφνική και τραγική απώλεια ενός νέου παιδιού. Σήμερα είναι ημέρα πένθους και οδύνης για όλους μας.

Αναφορικά με το τραγικό γεγονός που συνέβη στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, εντός της χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου μας επισημαίνεται ότι η λειτουργία της εν λόγω επιχείρησης ήταν εποχική και λάμβανε χώρο σε μισθωμένο ιδιωτικό χώρο. Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ουδέποτε γνωστοποίησαν την λειτουργία τους, ως όφειλαν εκ του νόμου, ούτε κατέθεσαν σχετικό φάκελο, γεγονός που βεβαιώθηκε από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του Α.Τ. Κασσάνδρας περί τα μέσα Ιουλίου.

Το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Κοινοχρήστων Χώρων και Αδειών Καταστημάτων του Δήμου, εντός των νόμιμων προθεσμιών εκκίνησε τις διοικητικές κυρώσεις που αφορούν διαδικασία επιβολής προστίμου και κλήθηκαν οι υπεύθυνοι της επιχείρησης εγγράφως, προς έκθεση των απόψεων τους, όπως ορίζει ο νόμος. Μετά από αυτό, ως Δήμαρχος προέβην σε άμεση σφράγιση της εν λόγω επιχείρησης, σύμφωνα με το υπ’ αρίθμ.1020/10469/10 από 20-8-2024 έγγραφο του Α.Τ.Κασσάνδρειας.

Με την δεδομένη αναγνώριση της υπάρχουσας γραφειοκρατίας για την λήψη άμεσων και δραστικών μέτρων, σε συνδυασμό με την απουσία Δημοτικής Αστυνομίας και της δυσκίνητης διοικητικής διαδικασίας που το υπάρχον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο δημιουργεί, ο Δήμος Κασσάνδρας βεβαιώνει ότι, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και των αρμοδιοτήτων του έλαβε και θα λαμβάνει κάθε αναγκαίο μέτρο για την πρόληψη και καταστολή παρόμοιων παραβατικών συμπεριφορών.

Τέλος, βεβαιώνουμε ότι είμαστε στην διάθεση κάθε Αρχής να δώσουμε τις αναγκαίες εξηγήσεις για το τραγικό συμβάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου