Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Αχ αυτή η αειθαλής απαράλλαχτη καθημερινότητα!

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Την επικαιρότητα μονοπωλεί  η τραγωδία των Τεμπών. Φυσικό. Με τους 57 νεκρούς. Παράξενο που ο σύζυγος της Μαρέβας υποσχέθηκε προχθές στο Μαρούσι, ότι....

θα πράξει το παν για να μην επαναληφθεί  δυστύχημα ως αυτό με τους 56 νεκρούς. Ξέρει κάτι που δεν ξέρω εγώ; Δεν ξέρει για τις υποκλοπές, όπως και εγώ. Δεν ξέρει για τη δυσλειτουργία του ΟΣΕ, όπως κι’ εγώ. Αλλά, αφού εγώ ξέρω για 57 νεκρούς, κάτι άλλο πρέπει να ξέρει ο Κούλης που μίλησε για 56.

         Σφήνα ο παράξενος ξυλοδαρμός τού Γιάνη και η ρωσίδα κατάσκοπος με το ψευδώνυμο Μαρία Τσάλλα.   Και στη συνέχεια οι μονότονες κόντρες μεταξύ των πωλητικών που πασχίζουν να μας πείσουν, ότι οι αντίπαλοί τους  είναι χειρότεροι από αυτούς. 

         Πουθενά η Μαφία  τής Μυκόνου. Διάβασα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για τον ξυλοδαρμό τού αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού που είχε καταθέσει ως μάρτυς σε δύο σοβαρές υποθέσεις παρανομιών στις παραθαλάσσιες περιοχές τού νησιού. Ανηλεώς εδάρη και ο αντιδήμαρχος του νησιού Μιλτιάδης Ατζαμόγλου. Και ο κτηματομεσίτης Φλώριος Ασημομύτης που είχε το θράσος να στείλει στον πρωθυπουργό [λέμε και καμμιά μ…] φάκελο με καταγγελίες για 100 πολεοδομικές παρανομίες.  Και ο ξενοδόχος Θοδωρής Κουτσανάς. Περί αυτών  τα ΜΜΕ τσιμουδιά. Αλλά ο Γιάνης συνεντεύξεις επί συνεντεύξεων για να δούμε τη σπασμένη μύτη του.  Υποψιάζομαι, ότι ο ξυλοδαρμός ήταν στημένος, για να βγει ο Γιάνης από την αφάνεια ενόψει εκλογών.

       Ο τεράστιος Πολάκης επανέρχεται στα ψοφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ζήτησε συγγνώμη όχι για όσα είπε, αλλά επειδή τα είπε σε ακατάλληλο χρόνο.  Λένε τέτοια πράματα ρε Παύλο ενόψει εκλογών;  Έχουν και οι μαλακίες το timing τους.

       Και μετά; Μετά αποστρατεύθηκε ο Αρχηγός τής ΕΛ.ΑΣ. με ομόφωνη απόφαση του ΚΥΣΕΑ. Αυτό το «ομόφωνη» το τόνιζαν με ιδιαίτερη έμφαση όλοι οι παρουσιαστές σε σημείο που αναρωτήθηκα, αν ποτέ έλαβε το ΚΥΣΕΑ απόφαση κατά πλειοψηφία. Πάντως, οφείλω να συγχαρώ τον ομοφώνως αποστρατευθέντα κ. Σκούμα για τη δήλωση που εξέδωσε  μετά την αποστρατεία του:

«Μοναδικό κριτήριο διαχρονικά κατά την, επί σειρά ετών, υπηρεσιακή μου διαδρομή υπήρξε η προσφορά προς την κοινωνία και τον κάθε πολίτη, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς διακρίσεις.

Η επιχειρησιακή μου ικανότητα και αποτελεσματικότητα είναι διαγνωσμένες εν τοις πράγμασι, τόσο στη διαχείριση της υβριδικής απειλής χιλιάδων μεταναστών στα σύνορα της χώρας μας στον Έβρο το 2020 και την αντιμετώπιση της εξέγερσης 10.000 μεταναστών στη Λέσβο όσο και στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος με απτά στατιστικά δεδομένα.

Η ακεραιότητα του χαρακτήρα μου και η διαφάνεια στις επιλογές μου είναι εγνωσμένες σε όλο το αστυνομικό προσωπικό, τους θεσμικούς φορείς με τους οποίους συνεργάστηκα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και σε όλη στην κοινωνία των πολιτών.

Πίστευα πάντα, και έτσι πορεύτηκα μέχρι σήμερα, από κάθε θέση ευθύνης που υπηρέτησα ότι η εξέλιξη κάθε συναδέλφου πρέπει να γίνεται με κριτήρια αξιοκρατικά και αμιγώς υπηρεσιακά. Με στόχο τον εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας και τη λειτουργία της σύμφωνα με τις Δημοκρατικές Αρχές και το Κράτος Δικαίου. Ουδείς είναι υπεράνω του Νόμου, ουδείς είναι πάνω από το Δημόσιο Συμφέρον.

Διαπνεόμενος από αυτές τις Αρχές και Αξίες επέμενα πάντα να τοποθετούνται σε κρίσιμες, μάχιμες θέσεις μόνο όσοι, με την επάρκεια και εμπειρία τους, μπορούν να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στα καθήκοντά τους. Στάθηκα εμπόδιο ως Αρχηγός στην απογύμνωση των Αστυνομικών Τμημάτων και των μάχιμων υπηρεσιών του Σώματος και στη μετακίνηση αστυνομικών σε θέσεις που δεν εξυπηρετούν το κοινωνικό συμφέρον. Πάντα βρισκόμουν σε «πόλεμο» με τα κυκλώματα κάθε είδους που λυμαίνονται τον κόπο των Ελλήνων και δρούνε σε βάρος της Κοινωνίας.

Στις τελευταίες κρίσεις αγνοήθηκαν οι, υπηρεσιακά τεκμηριωμένες, αντιρρήσεις μου για πρόσωπα σε μια πρωτοφανή απαξίωση του θεσμικού ρόλου του Αρχηγού και επομένως δεν θα αναλάβω ευθύνες του πολιτικού μου προϊσταμένου ούτε θα γίνω το εξιλαστήριο θύμα κανενός. Τελευταία, όπως εκ του αποτελέσματος διαφαίνεται, οι αποφάσεις μου να δρω όπως το Σύνταγμα ορίζει και η Κοινωνία απαιτεί, δηλαδή με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία δεν έτυχαν της αναμενόμενης αποδοχής.

Για την ακρίβεια, αυτές οι Αρχές μου είναι που προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια σε συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας, τα οποία, ως εκ του αποτελέσματος προκύπτει, οδήγησαν στη βίαιη διακοπή της θητείας μου. Μιας θητείας, η οποία ανανεώθηκε μόλις πριν από έναν περίπου μήνα.

Αποχωρώ με αξιοπρέπεια και καθαρή τη συνείδησή μου και παραδίδω στην κρίση όλων τα γεγονότα, τα οποία στην πορεία θα γίνουν ακόμη πιο αντιληπτά.

Επίτιμος Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος ΣΚΟΥΜΑΣ Στρατηγός ε.α»

 

            Και μια και ο λόγος περί εκλογών προβλέπω τί θα γίνει αντιγράφοντάς με. Ουδεμίαν περί αυτού αμφιβολίαν έχω.

https://makpress.blogspot.com/2015/09/blog-post_337.html

20.09.2015: εκλογική αναμέτρηση. Και μετά;

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Μετά θα ορκισθεί μία κυβέρνηση. Δεν έχει σημασία ποιά κυβέρνηση.  Κυβέρνηση να ’ναι και ό,τι να ’ναι, αρκεί να απαρτίζεται  από οικεία στους δανειστές πρόσωπα [για καλή των δανειστών  «τύχη» ο κύκλος των οικείων προσώπων έχει διευρυνθεί μετά την 25.01.2015], να εφαρμόζει Μνημόνια και να μεριμνά μη τυχόν και δεν έχουμε να πληρώσουμε μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και συντάξεις.

Μετά θα παρακολουθήσουμε τις παραδόσεις-παραλαβές υπουργείων με λογοδιάρροια, σπόντες, αστειάκια, ατακούλες, κολακείες, χαριτωμενιές, ευχές, παπάρες κ.λπ. Είναι το γνωστό σίριαλ «φεύγα-ήρθα», «πάρε-παίρνω», «τα πήρα-πάρ’ τα».




Μετά θα ακούσουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της λαοπρόβλητης [εδώ καγχάζομεν εκατοντάκις] κυβέρνησης: πάταξη της διαφθοράς, εξάλειψη της γραφειοκρατίας,  καθίδρυση της διαφάνειας σε όλους τους διαγωνισμούς δημοσίων έργων και προμηθειών, κατάργηση των απ’ ευθείας αναθέσεων, επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, φορολογική ελάφρυνση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, υπηρέτηση όλων ανεξαιρέτως των οπλιτών στη μεθόριο χωρίς καμμία παρέκκλιση, πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνού, περιστολή των κρατικών δαπανών και εξάλειψη κάθε σπατάλης, φορολόγηση των εχόντων και κατεχόντων, ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, διασφάλιση των τραπεζικών καταθέσεων, δημιουργία 150.000.000 θέσεων εργασίας σε όλη την ΕΕ, αξιολόγηση των δημοσίων λειτουργών χωρίς κομματικά κριτήρια,  αποκατάσταση όλων των αδικιών των Μνημονίων, απόλυση επιόρκων, σύσφιγξη των σχέσεων με την Ευρώπη, προ πάντων δε γλουτών τε και μηρών.

Μετά θα αρχίσουμε να ακούμε κάθε μέρα στα ραδιόφωνα και να βλέπουμε στα κανάλια τους υπουργούς, τους βουλευτές, τα προβεβλημένα στελέχη των κωμάτων, τον μπαμπά τού Νίκου Παππά, τον Λεουτσάκο, τη Ζωή, τον Φραπουράρη, τον Κυριάκο, τη Ντόρα, τον Άδωνι, τη Βούλτεψη, τον Ντινόπουλο, τον Χατζηδάκη να ξεκατινιάζονται αναλύοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης, τη διάσωση των καταθέσεών μας, τον τρόπο και τον χρόνο κατάργησης των capital controls, τη μείωση της ανεργίας κατά  0,00000000000000000001%, τον συνωστισμό ξένων επενδυτών έξω από τα γραφεία των υπουργών, την παραγγελία κατεπειγουσών ΕΔΕ για επίορκους λειτουργούς κ.λπ.

Μετ’ ου πολύ θα αρχίσουν τα μπινελίκια μεταξύ των παραγόντων «αντιμαχομένων» κωμάτων, ο τόπος θα έχει ανάγκη εκλογών, αλλά ο ΠτΔ θα αντιστέκεται σθεναρά, αφού έχει δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει νέες εκλογές πριν από το τέλος του 2016. [Έχει πυγμή ο ΠτΔ. Θυμηθείτε το σκηνικό με τον Κασιδιάρη και την Κανέλλη. Όχι δεν αναφέρομαι στην αντικατεστημένη οδοντοστοιχία]. Θα γίνεται αξιολόγηση του κυβερνητικού μνημονιακού έργου από το κουαρτέτο που μπορεί να έχει αναβαθμισθεί σε κουιντέτο,  θα αγωνιούμε μήπως δεν πάρουμε τη δόση, ενώ η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα προετοιμάζονται πυρετωδώς για την καθιερωμένη παραδοσιακή διαδήλωση στη ΔΕΘ του 2016.

Στο μεταξύ θα έχει εκδοθεί σωρεία εισαγγελικών διατάξεων, με τις οποίες θα έχουν τεθεί στο Αρχείο υποθέσεις της λίστας Lagarde, θα έχουν εκδοθεί και πολλά απαλλακτικά βουλεύματα για άδικες διώξεις που είχαν ασκηθεί για δήθεν σκάνδαλα σε επώνυμα προσώπατα, ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ θα έχει αθωωθεί λόγω αμφιβολιών, θα έχει πληρωθεί η θέση του Προέδρου του ΣτΕ, αλλά και του ΕΣ, με απολύτως αξιοκρατικά κριτήρια μακρυά από κομματικές σκοπιμότητες, όπως πάντα, κ.ο.κ. Και κάτι ακόμη: ο κ. Λασκαρίδης θα έχει εκδώσει την πεντηκοστή ανακοίνωση, με την οποία θα κατακεραυνώνει τους πολιτικούς που παρενέβαλλαν εμπόδιο στο έργο του, πράγμα που δεν τόλμησε να πράξει όσο ήταν γαντζωμένος στην καρέκλα του Προέδρου του ΕΣΡ εισπράττων την παχυλή αμοιβή του. Όπως κάνει κάθε σοβαρός δημόσιος λειτουργός που σέβεται τη μάσα. Μιλάει αφού χάσει το οφίκιο.  

       Σας διαβεβαιώ ότι δεν πρόκειται να αιφνιδιασθούμε καθόλου. Όλα θα είναι όπως πριν. Θα βαδίζουμε με την ίδια σταθερότητα στην καθημερινή πλήξη μας βρίζοντας την κυβέρνηση που άλλα υποσχόταν και άλλα έκανε και θα απειλούμε ότι θα φάει μαύρο στις επόμενες εκλογές. 

            Πάντως μου άρεσε πολύ ο λόγος του Αλέξη στη ΔΕΘ. Ξετρελάθηκα. Ό,τι ήθελα να ακούσω. Ό,τι ονειρεύομαι τόσες δεκαετίες. Τον λόγο θα τον ονομάσω «Θεσσαλονίκη ΙΙ», όπως «Ζάππειο ΙΙ». Θαυμάσιος. Εξαιρετικός από κάθε πλευρά. Μεστός. Υπέροχος. Καταπληκτικός. Ανεπανάληπτος. Θεσπέσιος. Συγκλονιστικός.   Απαράμιλλος.  Άφθαστος.  Ασύγκριτος. Μοναδικός. Ανυπέρβλητος. Απλησίαστος.  

Τούτων όλων ούτως εχόντων αποφάσισα για πρώτη φορά στη ζωή μου να μην πλησιάσω την κάλπη. Βαρέθηκα να ψηφίζω συνέχεια τους ίδιους και τους ίδιους. Αρνούμαι να ψηφίσω για 16η φορά Μπόμπολα, Αλαφούζο, Βαρδινογιάννη, Μελισσανίδη, Βασιλάκη, Κοντομηνά, Λάτση, Μπακατσέλο, Βγενόπουλο, Μαρινάκη, Αγγελόπουλο, Κόκκαλη, Συγγελίδη, Κοπελούζο, Μυτιληναίο, Ψυχάρη, Μαμιδάκη, Κυριακού και χιλιάδες άλλων που κινούνται στον πυρήνα ή στις παρυφές είτε της κεντρικής εξουσίας είτε των αυτοδιοικητικών δομών και ενθυλακώνουν τον ιδρώτα μου!

Σωτήριος Καλαμίτσης – κατ’ εξακολούθηση και εις το διηνεκές [;] εθνικώς αναξιοπρεπής  ιδιαιτέρως ευγνώμων προς τον Αλέξη που μου επέτρεψε την 05.07.2015 να εκφράσω το «γαμώ το» μου.

Ταπεινός, πλην ακροδεκσιός νεομπολσεβίκος και δραχμολάγνος, καθημερινός γραφιάς πάσχων ανιάτως από εσχάτως διαγνωσθείσα ακράτεια εμπαθείας και λαϊκισμού, επιστήθιος, όμως, φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και επισκέπτης του εις οίκον ευγηρίας δι’ απόρους λόγω επαπειλούμενης εξώσεώς του από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, όπου κατοικεί επ’ ενοικίω, Ιεράν τινά δηλονότι Μονήν του Αγίου Όρους [Μεγάλη η Χάρη της]

 

Υ.Γ. Γνωρίζω τί σημαίνει άκυρο ψηφοδέλτιο. Δεν προσμετρείται για την εξαγωγή τού εκλογικού αποτελέσματος. Γνωρίζω ότι το ίδιο ισχύει και για τη λευκή ψήφο, ασχέτως του αν για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου το «ανεξάρτητο» Εκλογοδικείο την προσμέτρησε, προκειμένου να εκλεγεί το 2004 βουλευτής ο Αχιλλέας Καραμανλής, πράγμα που μας κόστισε μόνον 340.263 ψωροευρώ.

http://taxalia.blogspot.gr/2011/08/2_14.html

Γνωρίζω, επίσης, τί σημαίνει αποχή. Αλλά δεν μου πάει πια να ξαναψηφίσω τους ίδιους. Είναι τόσο βαρετό. Άλλωστε, αφού τους ίδιους θα ψηφίσουν όλοι οι άλλοι που θα εκλέξουν πανηγυρικά και ομοφώνως με μαθηματική ακρίβεια Μπόμπολα, Αλαφούζο, Βαρδινογιάννη, Μελισσανίδη, Βασιλάκη, Κοντομηνά, Λάτση, Μπακατσέλο, Βγενόπουλο, Μαρινάκη, Αγγελόπουλο, Κόκκαλη, Συγγελίδη, Κοπελούζο, Μυτιληναίο, Ψυχάρη, Μαμιδάκη, Κυριακού και χιλιάδες άλλων που κινούνται στον πυρήνα ή στις παρυφές είτε της κεντρικής εξουσίας είτε των αυτοδιοικητικών δομών και ενθυλακώνουν τον ιδρώτα μου,  γιατί να τρέξω να ρίξω την ψήφο μου; Δεν είναι περιττό; Ας αρχίσω να διαβάζω καλλίτερα ένα βιβλίο. Άσε που διαβάζοντας είναι σφόδρα πιθανό να πληροφορηθώ και άλλον ένα τρόπο κομπίνας που μου είναι άγνωστος. Υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί, τους οποίους δεν έχει ακόμη συλλάβει ο νους μου. Τελειώνοντας την ανάγνωση του βιβλίου θα σπεύσω να κάνω ρύθμιση του ΕΝΦΙΑ. Από πατριωτικό καθήκον κ. Βαλαβάνη μου. Για να συντηρήσω Μπόμπολα, Αλαφούζο, Βαρδινογιάννη, Μελισσανίδη, Βασιλάκη, Κοντομηνά, Λάτση, Μπακατσέλο, Βγενόπουλο, Μαρινάκη, Αγγελόπουλο, Κόκκαλη, Συγγελίδη, Κοπελούζο, Μυτιληναίο, Ψυχάρη, Μαμιδάκη, Κυριακού και χιλιάδες άλλων που κινούνται στον πυρήνα ή στις παρυφές είτε της κεντρικής εξουσίας είτε των αυτοδιοικητικών δομών και ενθυλακώνουν τον ιδρώτα μου.

http://taxalia.blogspot.gr/2011/12/blog-post_7398.html

http://kostasxan.blogspot.gr/2015/09/blog-post_147.html

 

 Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2015  1 Comment 

 

 

20.09.2015:εκλογική αναμέτρηση. Και μετά; Νο 2



Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Πρόλογος: 1] Αφιερούται σε όσους πιστεύουν σε κυβέρνηση αρίστων ή εξωκοινοβουλευτικών [οριζόμενων από τους πολιτικούς που εκλέγουμε εμείς].

                        2] Γεώργιος Παπαδόπουλος το 1968: «Στέλνω τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους στα Πειθαρχικά Συμβούλια και αυτοί τους αθωώνουν».

Μετά;   Τί μετά!  Τα εξής απλά και πάσι γνωστά ήδη από το 1968!!

Από την ετήσια έκθεση του Λέανδρου Ρακιντζή [Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης] για τη διαφθορά εν έτει μνημονιακώ τετάρτω και δεκάτω και δις χιλιοστώ.

            «Εξάλλου υπάρχουν μερικοί αρνητικοί παράγοντες που λειτουργούν υπέρ της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης, όπως:

            α) η έλλειψη κατάλληλων μηχανισμών για τον αποτελεσματικό έλεγχο της δημόσιας διοίκησης, καθόσον το σύνολο του ελεγκτικού και επιθεωρησιακού έργου του κράτους ασκείται από τα Σώματα και τις Υπηρεσίες Επιθεώρησης και Ελέγχου, τα οποία δρουν ανεξαρτήτως, χωρίς να συνεργάζονται μεταξύ τους, ενώ αποτελούν οργανικά τμήματα των διαφόρων Υπουργείων στα οποία υπάγονται. Λόγω δε του διαφορετικού θεσμικού τους πλαισίου, της αοριστίας ή της αλληλοεπικαλύψεως των αρμοδιοτήτων τους, της μη ομοιομορφίας των μεθόδων και της πρακτικής των διενεργουμένων από αυτά ελέγχων και των συντασσομένων απ' αυτά εκθέσεων και πορισμάτων και της διαφορετικής νοοτροπίας και προελεύσεως των στελεχών αυτών πολλά εκ των οποίων αναπτύσσουν πνεύμα υπηρεσίας – esprit de corps, δεν επιτυγχάνεται η πλήρης και αρμονική συνεργασία μεταξύ τους, η δε ποσοτική και, κυρίως η ποιοτική απόδοση τους δεν ανταποκρίνεται, σε γενικές γραμμές, ούτε στον αριθμό των στελεχών τους, ούτε στα διαθέσιμα σ’ αυτά μέσα. Παρίσταται έτσι ανάγκη για την κατά περίπτωση επανάληψη ή συμπλήρωση των ελέγχων, κυρίως για τον καταμερισμό των ευθυνών. Την κατάσταση αυτή επιτείνουν οι χαμηλής ποιότητος ΕΔΕ, που διενεργούνται από τις υπηρεσίες, που πολλές φορές καλύπτουν τους παρανομούντες με αβάσιμες αιτιολογίες,

β) τα γραφειοκρατικά εμπόδια, οι χαμηλής ποιότητας μηχανισμοί ακόμη και κανόνες-νομοθετικές ρυθμίσεις που θεσπίσθηκαν ad hoc για να επιτρέψουν ή να καλύψουν διεφθαρμένες συμπεριφορές και οι συχνές αλλαγές του θεσμικού πλαισίου,

γ) η ενίοτε βραδύτητα των ελέγχων και η ανεπάρκεια ή αοριστία των πορισμάτων και εκθέσεων, που αποφεύγουν να αναζητήσουν ευθύνες, αρκούμενες σε απλά ευχολόγια,

δ) η έλλειψη επαρκούς προστασίας των επιθεωρητών, κατά των οποίων πολλές φορές υποβάλλονται προς εκφοβισμό αβάσιμες μηνύσεις και αγωγές αποζημιώσεως, με αποτέλεσμα πολλοί απ' αυτούς να διστάζουν να Βεβαιώσουν παραβάσεις. Πρέπει οι επιθεωρητές να δρουν με αίσθημα ασφάλειας, η δε Πολιτεία να λάβει τα κατάλληλα μέτρα, με την παροχή πλήρους νομικής προστασίας ακόμη και στους συνταξιούχους επιθεωρητές και οι ψευδώς καταγγέλλοντες να υφίστανται από την ποινική δικαιοσύνη αυτεπάγγελτα και με ταχείες διαδικασίες τις συνέπειες,

ε)   η ανέλεγκτη εξουσία που παρέχεται στους αρμόδιους για να αποφασίζουν, την οποία πολλές φορές ασκούν χωρίς διάκριση και λογικούς περιορισμούς, με μόνη την επίκληση της πολιτικής βούλησης,

στ) η μερική έλλειψη διαφάνειας, καθώς το πρόγραμμα «Διαύγεια» δεν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις γεγονός που εμποδίζει κάθε ενδιαφερόμενο να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες ώστε να τις χρησιμοποιήσει για τον έλεγχο της δημόσιας διοικητικής δράσης, με ταυτόχρονη, Βέβαια, προστασία των προσωπικών δεδομένων, χωρίς, όμως, υπό το πρόσχημα της προστασίας αυτών, να παρέχεται κάλυψη σε παραβατικές συμπεριφορές ή να παρεμβάλλονται εμπόδια στον έλεγχο,

ζ) η βραδύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης και η εν πολλοίς ανεπάρκεια των Δικαστηρίων να επιβάλουν το νόμο, κυρίως στα οικονομικά εγκλήματα, όπου πολλοί διαφεύγουν δια της μεθοδευμένης παραγραφής των αδικημάτων, όπως και η διακριτική μεταχείριση των επωνύμων που απαλλάσσονται με την έκδοση Βουλευμάτων και μάλιστα για έλλειψη προθέσεως αντί της επ' ακροατηρίω διαδικασίας όπου δια της ζωντανής διαδικασίας μπορεί να διακριβωθεί, όπως και η σε μεγάλο βαθμό ποινική και πειθαρχική ατιμωρησία των δημοσίων υπαλλήλων, που έχει δημιουργήσει στους παρανομούντες αίσθημα ασυδοσίας. Επισημαίνεται ότι μόνο με την ταχεία απόδοση της δικαιοσύνης επιτυγχάνεται η σκοπούμενη ειδική και γενική πρόληψη των κάθε είδους παραπτωμάτων, θεωρώ ότι το πρόβλημα της απονομής της δικαιοσύνης είναι το σοβαρότερο και περισσότερο δυσεπίλυτο και με πολλαπλές συνέπειες σε όλες τις εκφάνσεις του δημοσίου και κυβερνητικού έργου και κυρίως στην οικονομική ανάπτυξη, για την οποία πρέπει να εξασφαλίζεται ασφάλεια δίκαιου. Στο σημείο αυτό, πρέπει να παρατηρήσουμε ότι η χώρα μας έχει καταδικαστεί σε πάνω από 400 περιπτώσεις από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την βραδύτητα απονομής της Δικαιοσύνης. Δυστυχώς οι διάφοροι παράγοντες που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης ενδιαφέρονται συνήθως μόνον για τα δικό τους συνδικαλιστικά μικροσυμφέροντα και ενίοτε αντιδρούν σε κάθε προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων, όπως την επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων και την διάσπαση του Πρωτοδικείου Αθηνών σε περισσότερα, ο δε σχετικός νόμος παραμένει ανενεργός από το 1983. Είναι όμως γεγονός ότι ήδη ακούγονται διάφορες φωνές και γίνονται κινήσεις για την άρση ή μείωση της αρνησιδικίας, που έχει περιέλθει η ελληνική Δικαιοσύνη.»

 

Σωτήριος Καλαμίτσης – κατ’ εξακολούθηση και εις το διηνεκές [;] εθνικώς αναξιοπρεπής, αλλ’  ιδιαιτέρως ευγνώμων προς τον Αλέξη που μου επέτρεψε την 05.07.2015 να εκφράσω το «γαμώ το» μου, άμα δε και ταπεινός, πλην αναρχοακροαριστεροκομμουνιστοαριστεροκεντροαριστερο-σοσιαλιστοδημοκρατοκεντρωοκεντροδεξιοδεξιοακροδεξιοφασιστοχουντοβασιλικοουτοπιστής, και δραχμολάγνος, καθημερινός γραφιάς πάσχων ανιάτως από εσχάτως διαγνωσθείσα ακράτεια εμπαθείας και λαϊκισμού, επιστήθιος, όμως, φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και επισκέπτης του εις οίκον ευγηρίας δι’ απόρους λόγω επαπειλούμενης εξώσεώς του από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, όπου κατοικεί επ’ ενοικίω, Ιεράν τινά δηλονότι Μονήν του Αγίου Όρους [Μεγάλη η Χάρη της]

 

στις Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 09, 2015  0 Comments 

 

Σώτος

Υ.Γ. Βερβεσός και Κλάππας των ΔΣ Αθηνών και Πειραιώς συναντήθηκαν με τον αρμόδιο για τη Δικαιοσύνη Ευρωπαίο Επίτροπο  Didier Reynders.  Του κλάφτηκαν για τα εξής θέματα

- καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης,

-τεράστια οργανικά κενά στα δικαστήρια,

-υπόθεση παράνομων επισυνδέσεων,

-ενίσχυση της δικαστικής ανεξαρτησίας

-άμεση κάλυψη των τεράστιων οργανικών κενών δικαστικών υπαλλήλων και βελτίωση των υποδομών στα δικαστήρια της χώρας,

 - διασφάλιση πολυφωνίας στα ΜΜΕ,

- καταδίκη των φαινομένων αστυνομικής βίας και ατιμωρησίας σε περιπτώσεις κρατικής αυθαιρεσίας,

-εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων (π.χ. στην απαγόρευση ιδιωτικοποίησης της προμήθειας ύδατος).

       Δεν ανησυχώ καθόλου. Όλα θα τα λύσει ο Didier.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου