Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Πήγα κι εγώ στην πορεία σήμερα και σας μεταφέρω τι είδα

Γράφει ο Βασίλης Προκοπίδης

 Είχα χρόνια να πάω σε πορεία, συγκέντρωση κλπ. Ως παλιός Πασόκος, (τότε που διώχναμε τις Βάσεις και τους Αμερικάνους, με τη νεανική φαντασία μας, ενώ ο παπατζής Αντρέας υπέγραφε την παραμονή τους), ξύπνησε μέσα μου το θηρίο! 

Οργισμένος από το...

μπάχαλο του Ελλαδιστάν, που αποκαλύπτεται κάθε μέρα, με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα παλιού "συντρόφου" και πήγα μαζί του, στην πορεία και τη συγκέντρωση, που έγινε το μεσημέρι στον αύλειο χώρο του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Οταν πήγαμε, οι μεγαφωνικές ήταν έτοιμες, μια κυρία φωνασκούσε με συνθήματα που στη νιότη μου έπαιρνα στα σοβαρά, τώρα ξέρω πόσο γελοία είναι ("τα κέρδη των καπιταλιστών" κι άλλες τρίχες κατσαρές). Επειδή λοιπόν, τα συνθήματα δεν ξύπνησαν τον σοσιαλιστή μέσα μου, είπα να κάνω λίγες δημόσιες σχέσεις και ...ρεπορτάζ. Χωρίς φωτογραφική μηχανή, μη φάμε και ξύλο...

Η συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη για τις 11.30. Στις 12, υπήρχαν στο χώρο 200 άτομα περίπου, από τα οποία τα 190 τουλάχιστον ήταν ...παπατζήδες πολιτικοί. Είδα στο χώρο, όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Μηταφίδη, Αμανατίδη, Μάρδα κλπ), του ΠΑΣΟΚ (Αρβανιτίδη), τον Δήμαρχο Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, που έστεκε καμαρωτός και κάποια στιγμή έσκασε μύτη κι ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεκάκης. Φυσικά παρόντες οι συνδικαλιστές του Ε.Κ.Θ. Χάρης Κυπριανίδης και σια. Από "απλό λαό", ήταν κάτι συντρόφισσες που τρέχουν πίσω απ΄τον ΣΥΡΙΖΑ μπας και ξανακυβερνήσει και βολέψουν τις κόρες τους στο δημόσιο.

Άσχετοι όλοι από αγώνες, ο μηχανισμός που κατηγορούν ότι ευθύνεται για τα χάλια της χώρας, πήγε για να διαδηλώσει, αντί να κάθεται στο σκαμνί του κατηγορούμενου !!!

Η συγκέντρωση ήταν μια σκέτη αποτυχία, με 200 παλιοπασόκους , που οι περισσότεροι πλέον λένε ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ.

Σούπα λέμε! Λέω στον παλιό σύντροφο "ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δε γεμίζετε ταξί. Συγκέντρωση είναι αυτή ρε; Ούτε 200 άτομα δεν μαζέψατε!"

Μετά από λίγο όμως κι ενώ ...νυστάξαμε, έσκασε μύτη ο κόκκινος στρατός, ερχόμενος από Μοναστηρίου! Αυτοί μάλιστα! Συντεταγμένοι, οργανωμένοι, με απόλυτη πειθαρχία, με τις κόκκινες σημαίες τους, με τα στυλιάρια τους, τα κράνη τους, τα σακίδιά τους, έκλεψαν την παράσταση. Ήταν το ΠΑΜΕ, τα "κομμούνια". Που ήταν 10 φορές περισσότεροι απ΄τους Πασοκοσυριζαίους και είχαν φωνή και πάθος και οργάνωση και συνθήματα.

 

Οργανωμένος και πειθαρχημένος ο στρατός του ΚΚΕ. Εικόνα αρχείου


Οι ζέοι χάρηκαν, που πλέον θα φαίνονταν πολλοί, γιατί είχαν μουτρώσει από την υποτονική τους συγκέντρωση.

Αμ δε! Παμπόνηρα και οργανωμένα τα κομμούνια, έκαναν την εξής μαγκιά. Έμειναν σε απόσταση 50 μέτρων, πάνω στον δρόμο, για να μην ενωθούν με τους Συριζαίους και τους δώσουν "πόντο" στο φακό!

Σε λίγο, έκαναν μεταβολή κι έφυγαν !

Οπότε, οι Πασοκοσυριζαίοι το διέλυσαν γρήγορα, φρονώντας ότι τελείωσε το πανηγύρι. 

Αμ δε! Μόλις έφυγαν οι υποτονικοί Συριζοπασόκοι, τα κομμούνια επέστρεψαν! Πάνω από 5.000 αυτή τη φορά! Και στην ουρά του κόκκινου στρατού, ακολουθούσε ο Μαύρος Στρατός με τις κουκούλες, τις fullface μάσκες, τις μολότωφ, τις πέτρες, τα πάνινα παπούτσια για να τρέχουν γρήγορα και τα λοιπά σύνεργα αυτών των δολοφόνων.

Εκεί, την κάναμε με ελαφρά με τον σύντροφο, γιατί σιχαινόμαστε να καπελώνουν κάθε πορεία, αυτά τα τομάρια, του Μαύρου Στρατού, δολοφόνοι. 

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: Σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, μην ξανακάνετε συγκέντρωση, γελοιοποιήστε. Αφού είστε σαν τους Νεοδημοκράτες! Ο καημός σας είναι το βόλεμα στο δημόσιο. Αφήστε αυτά τα πράγματα στα κομμούνια που ξέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου