Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Μπορεί ένα κολλύριο για τα μάτια, να προκαλέσει στειρότητα; Purely Soothing 15% MSM Drops - ΕΟΦ

"Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή του κοινού, καθώς, σύμφωνα με ενημέρωση της Αμερικάνικης Αρχής για την ασφάλεια φαρμάκων και τροφίμων (FDA), στις ΗΠΑ ανακαλούνται ....δύο παρτίδες -2203PS01, 1808051- του προϊόντος ΄΄Purely Soothing 15% MSM Drops΄΄ (Παραγωγός: Pharmedica USA LLC), για λόγους στειρότητας.Το συγκεκριμένο προϊόν κυκλοφορεί στις ΗΠΑ ως αντιφλεγμονώδες φάρμακο με ένδειξη οφθαλμικό ερεθισμό/οίδημα.
Υπογραμμίζεται ότι στην Ελλάδα το συγκεκριμένο προϊόν δεν έχει άδεια κυκλοφορίας φαρμάκου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του από τον ΕΟΦ."
λέει η ανακοίνωση του ΕΟΦ.
Το θέμα το "τσίμπησαν" οι άσχετοι των sites και βάζουν πυχαίους τίτλους:


Φταίει βέβαια κι ο ΕΟΦ, αλλά η αλήθεια είναι αποσύρθηκε στις ΗΠΑ επειδή δεν διασφαλίζεται η αντισηψία του, δηλαδή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ (Non sterility)
O κόσμος δεν διαβάζει τoν ΕΟΦ, διαβάζει τα sites. Βλέπει η κοπέλα που χρησιμοποίησε κάποιο κολλύριο τελευταία και αλαφιάζεται: "αμάν, θα μείνω στείρα" !!!
Γράψτε κι εσείς στον ΕΟΦ βρε ντουγάνια "για λόγους μη αποστείρωσης", όχι "για λόγους στειρότητας", να καταλαβαίνουν τα παιδάκια των 200 ευρώ, που γράφουν στα site, ασθμαίνοντα να βγάλουν τον Viral τίτλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου