Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Συνεργασία Ορφανού - Χαλιαμπάλια για το Δήμο Θεσσαλονίκης

"Δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να αποφασίσω τη.... συνεργασία μου με τον Γιώργο Ορφανό εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Ύστερα από αρκετές επαφές και συνομιλίες που είχα -με άλλους υποψήφιους για το δημαρχιακό θώκο- κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτός θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Για πολλούς και διάφορους λόγους:
Ο Γιώργος Ορφανός είναι δημοφιλής και γνωστός σε όλη την Ελλάδα. Επί πολλά χρόνια ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση ενώ την τελευταία τετραετία ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση στο δήμο Θεσσαλονίκης. Γνωρίζει από διοίκηση καθώς έχει διατελέσει υπουργός Αθλητισμού αλλά και υπουργός Μακεδονίας Θράκης, σε δύο διαφορετικές κυβερνήσεις. Πάντα ήταν εκλεγμένος με τη ψήφο του λαού και όχι διορισμένος. Έχει πάρει πολλές και δύσκολες αποφάσεις ενώ δεν δίστασε να συγκρουστεί ακόμη και με το ίδιο του το κόμμα. Αρκεί να θυμηθούμε το νόμο Ορφανού για τη βία στα γήπεδα.

Κατά την μακρόχρονη πορεία του στα κοινά, ως βουλευτής, εργάστηκε με εντιμότητα για το καλό του τόπου και όχι για ίδιον όφελος. Είναι εξαιρετικός οικογενειάρχης, πατέρας τριών παιδιών, και επαγγελματίας, με πραγματική ενασχόληση ως πολιτικός μηχανικός. Αυτά για μένα ήταν σημαντικά για να ενώσω την τύχη μου με αυτόν τον άνθρωπο.

Βέβαια, έπαιξε ρόλο και η αλλαγή του εκλογικού νόμου που τώρα πλέον είναι η ενισχυμένη αναλογική. Ο νόμος αυτός έχει τη λογική ότι «ο νικητής τα παίρνει όλα». Με το όριο του 3% που θέτει για την είσοδο κάποιου συνδυασμού στο δημοτικό συμβούλιο και το 43% που απαιτείται για την ανακήρυξη δημάρχου, από την πρώτη Κυριακή, όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι συνδυασμοί που θα κατεβούν πρέπει να είναι πολύ δυνατοί. Οι ρομαντισμοί τελείωσαν. Έχοντας υπόψιν μου αυτά τα δεδομένα, δηλώνοντας την υποψηφιότητα μου, ξεκαθάρισα ότι είμαι ανοικτός σε συνεργασίες. Και αυτό έκανα στην πράξη”,

γράφει ο Σάββας Χαλιαμπάλιας, ένας ιδιαίτερα ενδιαφέρων, δημιουργικός και προσγειωμένος τύπος....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου