Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Αντιθέσεις

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Μα γιατί τόση ευαισθησία πχια; Πάλι δάκρυσα χθες βλέποντας στην τηλεόραση μαθητές από τη Βούλα να έχουν μεταβεί στους ακριτικούς Αρκιούς, να παρελάσουν μαζί με τον Άγγελο, τον μοναδικό μαθητή τού νησιού, για να μην...

αισθάνεται  μόνος. 

         Συγκινήθηκα και όταν παρακολούθησα την έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη επί τη επετείω της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα. Απουσίαζε, λέει, η ΠτΔ Κάθριν, μολονότι ήταν στο πρόγραμμα. Ίσως να μην πρόλαβε, επειδή την καθυστέρησε ο γκόμενος που λόγω δυσκοιλιότητος άργησε να βγει από την τουαλέτα, ώστε να της δώσει  άφθονο [άπλετο που λένε οι μορφωμένοι] χρόνο να καλλωπισθεί.

https://www.antibaro.gr/article/33759

       Απέναντι στους μαθητές τής Βούλας τα κακομαθημένα τσογλάνια που αλληλομαχαιρώνονται, οι χασισοβλαμμένοι νταήδες που αλληλοσκοτώνονται για χάρη της ποδοσφαιρικής ομάδας που λατρεύουν, που πουλάνε μαγκιά για πλάκα, αλλά και οι παιδεραστές τής διπλανής πόρτας.

       Απέναντι και οι απόγονοι [;] των αγωνιστών του ΄21 που μασουλάνε ξεδιάντροπα τον μόχθο του απλού λαού με παντοειδείς κομπίνες, όπως οι Πάτσηδες και οι ομόλογοί του επαγγελματίες τών funds. Με πρωταγωνιστές τούς υψηλά ιστάμενους άρχοντες.

https://www.newsbreak.gr/ellada/445459/ergose-to-skandalo-ton-37-ekatommyrion-kai-o-rolos-toy-panagioti-pikrammenoy/

         Απέναντι και οι πωλητικοί που τρέμουν στην ιδέα τού ενδεχόμενου να μην αναδείξουν ισχυρή κυβέρνηση οι επικείμενες [επερχόμενες που λένε οι μορφωμένοι] εκλογές, πράγμα που μπορεί να έχει δυσμενή αντίκτυπο στις τράπεζες, οι οποίες είναι σήμερα ισχυρές, όπως μας διαβεβαίωσε για πολλοστή φορά ο σύζυγος της Μαρέβας. Τόσο  ισχυρές που δεν έχουν ανάγκη να πουλήσουν στον εαυτό τους, μέσω θυγατρικών, κόκκινα δάνεια.  Παρά τη διαβεβαίωση αυτή, όμως, το Χρηματιστήριο δεν ανέκαμψε. Καθότι το χρηματιστήριο δεν είναι παρά αέρας κοπανιστός, όπως πιστεύω επισύρων την μήνιν επιστήθιων φίλων.  Πώς, όμως, να αλλάξω γνώμη, όταν βλέπω μία μετοχή να έχει αξία € 5 και μετά τη δήλωση του πορδυπουργού να ανεβαίνει στα  €5,52, εν συνεχεία δε να πέφτει στα € 4, επειδή πτώχευσε κάποια τράπεζα στις πΗΠΑ ή κλυδωνίζεται το ελβετικό τραπεζικό καταφύγιο και των εγχώριων λαμογίων;

        Πάντως, η μηνιαία δόση των € 150 για την εξόφληση του δανείου ενός απλού πολίτη  διαμορφώθηκε ως εξής τους τελευταίους 15 μήνες:  150, 150,45, 150,87, 151,48, 152,53, 153,07, 153,36, 153,61, 158,92, 161,11, 165,08, 170,61, 177,18, 181,12, 183. Πώς να μην είναι οι τράπεζες ισχυρές;

       Ευτυχώς που Μπογδάνος και Λατινοπούλου έκαναν και γέλασε το χειλάκι μου: το κώμα τού πρώτου έχει την ονομασία ΠΑΤΡΙ.ΔΑ, ενώ το κώμα που ίδρυσε η δεύτερη, μετά την αποβολή της από το κώμα του πρώτου, είναι ΠΑΤΡΙΔΑ, εξ ου και ξέσπασε φοβερή διαμάχη γύρω από την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Αλλά και ο Κουτσούμπας δεν πήγε πίσω. Εκάγχασα, όταν τον είδα να απευθύνεται στους Γάλλους διαδηλωτές, για να τους εμψυχώσει στον αγώνα τους κατά της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη, ενώ στο χώρο μας η χήρα δεν δικαιούται της σύνταξης του συζύγου πριν συμπληρώσει τα 55. Πάντως, οφείλω να σημειώσω, ότι τα γαλλικά του είναι απείρως καλλίτερα εκείνων του τιτανοτεράστιου δικολάβου Δημητρακόπουλου.

         Και επειδή άκουσα και χθες τα μηνύματα της πωλητικής ηγεσίας, αμέσως μετά τη στερεοτύπως μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση, περί υπερηφάνειας, περισυλλογής, αξιοκρατίας, περισσότερης δικαιοσύνης, συμβολισμών, ομόνοιας, ομοψυχίας, αλληλεγγύης κ.λπ. δεν μπόρεσα να μη σημειώσω πόσο προβλέψιμοι και κουραστικά επαναλαμβανόμενοι είναι όλοι αυτοί που από αύριο κιόλας θα συνεχίσουν είτε να επιδίδονται στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος δια παραβάσεων καθήκοντος, καταχρήσεων εξουσίας και απιστιών είτε να αγωνίζονται να έλθουν στα πράγματα, ώστε να επιδοθούν με τη σειρά τους στα ίδια αδικήματα. Αν όλοι αυτοί είναι απόγονοι των αγωνιστών του ΄21, εγώ δεν θέλω να είμαι.

Σώτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου