Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Από τον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του Σικάγο

 
Υπάρχουν κι αυτοί οι Ρομά...
Η ιστορία της ζωή του είναι τόσο συγκλονιστική που έγινε ντοκιμαντέρ, το "Far.Go.Bots" του σκηνοθέτη Άγγελου Τσαούση, το οποίο.... προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Αποτελεί τρανό παράδειγμα του "εάν θέλεις κάτι πολύ, θα τα καταφέρεις", όποια και αν είναι η ..."γραμμή εκκίνησης".

Ο Θοδωρής Λουκατάρης, παιδί των φαναριών, είναι σήμερα 19 χρονών. Ήταν απολυτογράφιτος. Η ηλικία του βρέθηκε από τον κ. Παναγιώτη Καρδαρά, καθηγητή του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, με εξειδίκευση στην Αναπτυξιακή και Κοινωνική Παιδιατρική. Επέλεξε να έχει το ίδιο όνομα, επίθετο και ημερομηνία γέννησης με τον άνθρωπο που τον έσφιξε στην αγκαλιά του και του άλλαξε για πάντα τη ζωή, τον πατέρα Αθηναγόρα.

Ο ίδιος θυμάται να γεννιέται στην Ξάνθη. Σε ηλικία πέντε ετών έφτασε στη Θεσσαλονίκη, με ακόμα τρία άτομα. Ναρκομανείς και γνώριμοι των Αστυνομικών Αρχών, υποστήριξαν ότι δεν έχουν κάποια συγγένεια με τον Θοδωρή, με τον ίδιο να αποκαλύπτει αργότερα πως ήταν οι θείοι του και η γιαγιά του, συγγενείς της μητέρας του που είχε πεθάνει.


Μία κρύα νύχτα του χειμώνα πριν από 14 χρόνια, ο Θοδωρής χτύπησε το τζάμι του αυτοκινήτου του πατέρα Αθηναγόρα, στα φανάρια των ΚΤΕΛ, στον Δενδροπόταμο για να ζητήσει χρήματα. Τότε ο πατέρας Αθηναγόρας ζήτησε από τους συγγενείς του μικρού Θοδωρή να τον πάνε στον "Φάρο του Κόσμου". Ωστόσο, την "πρώτη σελίδα" στη νέα ζωή του μικρού Θοδωρή την "έγραψαν" δύο αστυνομικοί που συνέλαβαν τους συγγενείς του και μετέφεραν το παιδί στον "Φάρο του Κόσμου". «Ήταν το πρώτο παιδί που διανυκτέρευσε στον "Φάρο του Κόσμου". Από την πρώτη ημέρα γράφτηκε στο σχολείο. Στα 13 του χρόνια η ομάδα ρομποτικής στην οποία συμμετείχε κέρδισε διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής και ταξίδεψε στην Αμερική. Στη συνέχεια έδωσε εξετάσεις και κέρδισε την υποτροφία στο Ανατόλια», περιγράφει συγκινημένος ο πατέρας Αθηναγόρας μιλώντας με καμάρι για τον Θοδωρίκο του (όπως τον αποκαλεί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου