Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Η άποψη του makpress: Τρίχες κατσαρές τα μέτρα για την "οπαδική βία"

 Η πολυδιαφημισμένη "αυστηροποίηση" αποδείχθηκε πατάτα ολκής. Και ο λόγος είναι ένας και μοναδικός: ότι οι "αρμόδιοι" δεν κατάλαβαν τίποτε από την οπαδική βία. Οι άνθρωποι προσπαθούν -και εκεί συντείνουν τα νέα μέτρα- να απαλείψουν τη βία από ...τις κερκίδες ! Εκεί όπου δεν υπάρχει βία εδώ και δεκαετίες, από τότε που... σταμάτησαν να φιλοξενούνται οπαδοί της αντίπαλης ομάδας.

Οι δολοφονίες δεν έγιναν μέσα στα γήπεδα την ώρα των αγώνων. Όλες έγιναν έξω. Ολες! Του Νάσου, του Τόσκο, του Φιλόπουλου, του Άλκη. Τι δεν μπορούν να καταλάβουν οι "αρμόδιοι" της πλάκας; Τι νόημα έχει να ενταθούν οι κάμερες στα γήπεδα, να αυστηροποιηθούν οι διαδικασίες λειτουργίας των "λεσχών" κι όλα αυτά τα φαιδρά και απολύτως άσχετα, που ανακοίνωσαν.

Έχουν όλα αυτά καμιά σχέση με το πρόσφατο έγκλημα; Θα το απέτρεπαν;

Μα γιατί τους είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν τα πιο απλά πράγματα στον κόσμο;

Ας προσπαθήσουμε να τα εξηγήσουμε με πολύ απλά λόγια:


Καμία, μα καμία σχέση δεν έχει το ποδόσφαιρο

Πριν σκοτώσουν τον Άλκη, τα 20χρονα ζώα, συναντήθηκαν σε αγώνα βόλεϊ. Βόλεϊ! Βόλεϊ βρε άσχετοι! Και πήγαν στο βόλεϊ, όχι επειδή είναι λάτρεις του αθλήματος (ανάθεμά με κι αν ξέρουν με πόσους παίκτες παίζεται!), ακριβώς όπως δεν είναι λάτρεις του ποδοσφαίρου! Δεν ξέρουν ποδόσφαιρο αυτοί οι τύποι, δεν βλέπουν τους αγώνες, πιθανότατα δεν πηγαίνουν καν στο γήπεδο κι όποτε πηγαίνουν κάθονται με την πλάτη γυρισμένη στον αγωνιστικό χώρο. 

Οργανώνονται σε "θύρες", όχι επειδή είναι οπαδοί ή ποδοσφαιρόφιλοι ή φίλοι του βόλεϊ. Οργανώνονται, επειδή έχουν εγκληματικό DNA, έχουν μίσος μέσα τους, θέλουν, το τραβάει ο οργανισμός τους, το γουστάρουν, να μαχαιρώνουν. Ε, τι να κάνουμε; Κάποια παιδιά έχουν δολοφονικά ένστικτα, επειδή έτσι είναι τα γονίδια τους. Οι "σύνδεσμοι" και τα αθλήματα είναι μόνο μια αφορμή!

Πόσο πιο απλά να σας το πούμε για το καταλάβετε; Δεν έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο! Ή το μπάσκετ! Και να απαγορευθούν τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, αυτά τα ζώα θα οργανωθούν σε λέσχες κυνηγών, ταβλαδόρων, κοντών, ψηλών, φαλακρών, μαλλιάδων, ή σε σύλλογο ιδιοκτητών ντόπερμαν. Κάτι θα βρουν. Δεν είναι τα αθλήματα που φταίνε, ούτε το ποδόσφαιρο τους κάνει βίαιους. ΕΙΝΑΙ βίαιοι! Από γεννησιμιού τους, από γονική παραμέληση, από βία στο σπίτι, από κακές παρέες και φυσικά πάνω από όλα, από την πρέζα.

Το θέμα λοιπόν, δεν είναι να τιμωρήσουμε το ποδόσφαιρο ή τους οπαδούς γενικά και αδιάκριτα, με ηλεκτρονικά εισιτήρια, ξεχωριστές "θύρες", κλείσιμο λεσχών (όπου μπορεί να συχνάζουν υγιείς λάτρεις του αθλητισμού) κι άλλες μπαρούφες. 

Το θέμα είναι, όταν συλλαμβάνονται αυτά τα καμένα πρεζόνια, να κάνουν το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ έγκλημα, με δικαιολογία "την ομάδα", να μην μπορούν οι δικαστίνες να ...το τερματίζουν στην πονοψυχιά!

 Να μην της πιάνει η πονοψυχιά, όταν έχουν απέναντί τους αυτά τα σκατόψυχα ζώα, κοροϊδεύοντας τον εαυτό τους ότι "παιδιά είναι, θα στρώσουν, ας τους δώσουμε ακόμη μια (και ακόμη μια!) ευκαιρία". Το ότι είναι "παιδιά" δεν σημαίνει ότι δεν είναι σκατόψυχοι δολοφόνοι και σαν τέτοιοι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Άρα, η λύση είναι μία: να αφαιρεθεί ΚΑΘΕ, μα ΚΑΘΕ δυνατότητα στις δικαστίνες, να ρίχνουν στα μαλακά, τέτοιους εγκληματίες. Το ξανάπαμε : πηγαίνεις σε μια ξένη συνοικία τα μεσάνυχτα και ρωτάς έναν άγνωστό σου στο δρόμο "τι ομάδα είσαι;". Αυτό, να είναι αιτία να φας 20 χρόνια φυλακή! Μόνο γι αυτό! Μόνο επειδή ρώτησες έναν άγνωστο "τι ομάδα είσαι"! Επειδή είναι ολοφάνερο ότι η ερώτησή σου κρύβει δολοφονικές διαθέσεις. Έτσι ξεκινάει το έγκλημα και πρέπει να το προλάβουμε στη ρίζα του, κόβοντας τα χέρια αυτών των τομαριών, πριν κόψουν κεφάλια άλλων. 

Να αφαιρεθεί λοιπόν ΚΑΘΕ δυνατότητα στις πονόψυχες δικαστίνες (γυναίκες δικάζουν συνήθως) να αφήνουν ελεύθερους, δολοφόνους, επειδή είναι "παιδιά που ξεστράτισαν". Η μικρότερη ποινή για φόνο, που έγινε από ΣΥΜΜΟΡΙΑ, να είναι 20 χρόνια κάθειρξης για ΟΛΟΥΣ όσους συμμετείχαν στην ΣΥΜΜΟΡΙΑ που επιτέθηκε σε αγνώστους, επειδή ήταν τάχαμου, οπαδοί άλλης ομάδας. 20 χρόνια σε όλους, χωρίς να ερευνάται ποιός κρατούσε μαχαίρι, ποιός το χρησιμοποίησε, ποιός έμεινε στ' αμάξι.

Οι συμμορίες είναι η αιτία

Όταν μαζεύονται 15 άτομα στις 12 τα μεσάνυχτα και βγαίνουν για κυνήγι αντιπάλων, είναι όλοι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ. Καμία σημασία δεν έχει ποιός έκοψε τη μηριαία αρτηρία του Άλκη, ΟΛΟΙ πήγαν εκεί για να σκοτώσουν. Άλλος είχε ρόπαλο, άλλος μαχαίρι, άλλος δρεπάνι, άλλος στιλέτο, έχει καμιά σημασία ποιός τελικά κατάφερε το θανατηφόρο χτύπημα; ΙΣΟΒΙΑ όλοι λοιπόν.

Μόνον έτσι θα σταματήσουν οι εγκληματικές μούρες, που δεν έχουν σε τίποτε το μαχαίρωμα. Μόνο όταν ξέρουν ότι αν δρουν δύο μαζί ή παραπάνω από δύο, θα θεωρούνται εγκληματική συμμορία και θα τσιμπάνε 20 χρόνια ΟΛΟΙ ό,τι κι αν γίνει. Για να σταματήσουν να οργανώνονται σε εγκληματικές συμμορίες, με πρόφαση το ποδόσφαιρο. Δεν είναι η αιτία το ποδόσφαιρο! Είναι η αφορμή. Τι πρέπει να γίνει για να καταλάβετε αυτό το πάναπλο πραγματάκι; 

Αυτά, με απλά λόγια, μπας και καταλάβουν επιτέλους οι νομοθέτες...

Β.Π.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου