Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Ο Πούτιν ανακοίνωσε ειδική στρατιωτική επιχείρηση στο Ντονμπάς - Απάντηση Μπάιντεν



Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, διέταξε τις ρωσικές δυνάμεις να διεξάγουν ειδική επιχείρηση -που ίσως αποδειχθεί επιχείρησης αυτοκτονίας- στην περιοχή του Ντονμπάς, σύμφωνα με διάγγελμα του Ρώσου προέδρου στις.... 24 Φεβρουαρίου. Ο Πούτιν δήλωσε ότι αναμένει κοινή στήριξη όλων των κομμάτων του ρωσικού κοινοβουλίου και των ενόπλων δυνάμενων για την επιχείρηση στην περιοχή του Ντονμπάς.
Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ που υποστηρίζει τους «νεοναζί» στην Ουκρανία κινείται και πλησιάζει τα σύνορα της Ρωσίας.



«Οι χώρες επικεφαλής του ΝΑΤΟ επιδιώκουν τον δικό τους στόχο υποστηρίζοντας πλήρως τους ακραίους Ναζί και νεοναζί της Ουκρανίας, οι οποίοι, με τη σειρά τους, δεν θα συγχωρήσουν ποτέ τους λαούς της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης για την ελεύθερη επιλογή τους να επανενωθούν με τη Ρωσία» είπε ο Ρώσος πρόεδρος. «Θα πάνε, φυσικά, στην Κριμαία, όπως στο Ντονμπάς, όπως το κάνουν, για να σκοτώσουν, όπως οι δήμιοι από τα τάγματα των Ουκρανών Ναζί υποστηρικτών του Χίτλερ που σκότωναν αθώους ανθρώπους κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ο Πούτιν απευθύνθηκε και στον ουκρανικό στρατό, σημειώνοντας ότι ορκίστηκαν πίστη στον λαό και όχι στην αντιλαϊκή χούντα που ληστεύει την Ουκρανία. "Αγαπητοί σύντροφοι! Οι πατέρες, οι παππούδες και οι προπάππους σας δεν πολέμησαν τους Ναζί, υπερασπιζόμενοι την κοινή μας πατρίδα, έτσι ώστε οι σημερινοί νεοναζί να καταλάβουν την εξουσία στην Ουκρανία", είπε.




Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία μετά την έναρξη της ρωσικής επιχείρησης

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει και να βοηθά την Ουκρανία μετά την έναρξη της ρωσικής επιχείρησης στο Ντονμπάς.
«Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υποστήριξη και βοήθεια στην Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό», είπε ο πρόεδρος σε δήλωση που εκδόθηκε μετά την τηλεφωνική συνομιλία του με τον Ουκρανό ηγέτη Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε ότι η Ουάσιγκτον προετοιμάζει ήδη διεθνή βοήθεια στο Κίεβο.

Φον ντερ Λάιεν: Το Κίεβο θα λογοδοτήσει

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «θα θεωρήσει υπεύθυνη τη Μόσχα» για την «αδικαιολόγητη» επίθεση στην Ουκρανία, όπως είπε η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Σε αυτές τις σκοτεινές ώρες, οι σκέψεις μας είναι με την Ουκρανία και στις αθώες, γυναίκες, άνδρες και παιδιά καθώς αντιμετωπίζουν αυτήν την απρόκλητη επίθεση και φόβο για τη ζωή τους», έγραψε στο Twitter. «Το Κρεμλίνο θα λογοδοτήσει», πρόσθεσε η φον ντερ Λάιεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου