Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Η Ρωσία παρέδωσε στη Γαλλία στοιχεία για τα εγκλήματα των Ουκρανών στο Ντονμπάς

Οι Ρώσοι ετοιμάζονται να συλλάβουν τον Ζελένσκι, αλλά και χιλιάδες Ουκρανούς Νεοναζί και να τους προσάγουν σε ειδικό δικαστήριο, με την κατηγορία των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και της Γενοκτονίας κατά Ρώσων πολιτών (που αποτελούν το 16% του πληθυσμού της Ουκρανίας)
Πριν από λίγο, Ρώσοι διπλωμάτες έστειλαν στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.... αποδεικτικά στοιχεία για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου του Κιέβου στο Ντονμπάς, δήλωσε στους δημοσιογράφους η υπηρεσία Τύπου της διπλωματικής αποστολής.
«Η ρωσική πρεσβεία στο Παρίσι παρέδωσε στο Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών φωτογραφικά στοιχεία για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Ντονμπάς , την ευθύνη για τα οποία φέρει η ηγεσία της Ουκρανίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι φάκελοι στάλθηκαν επίσης στα μεγαλύτερα ΜΜΕ και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Ερευνητική Επιτροπή είχε δηλώσει προηγουμένως ότι υπήρχαν στοιχεία για συμμετοχή σε εγκλήματα πολέμου από το 2014 στο Ντονμπάς πρώην και νυν στρατιωτικών αξιωματούχων της Ουκρανίας .
Σήμερα, η DPR δημοσίευσε επίσης στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων στρατιωτικών επιχειρήσεων στο έδαφος της δημοκρατίας: σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Διαμεσολαβητή, "κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου ένοπλης επίθεσης από την Ουκρανία", 5.059 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Η επιχείρηση του Κιέβου κατά των αυτοαποκαλούμενων δημοκρατιών βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Απρίλιο του 2014. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 13 χιλιάδες άνθρωποι έπεσαν θύματα της σύγκρουσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου