Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Απαγορεύουμε οτιδήποτε Ρωσικό σε όλη την Ε.Ε. Κλείνουμε τον εναέριο χώρο στους Ρώσους

 " Κλείνουμε τον εναέριο χώρο στους Ρώσους. Προτείνουμε την απαγόρευση όλων των αεροσκαφών ρωσικής ιδιοκτησίας, ρωσικής νηολόγησης και ρωσικού ελέγχου. Αυτά τα... αεροσκάφη δεν θα μπορούν να προσγειωθούν, να απογειωθούν ή να πετάξουν πάνω από το έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό θα ισχύει για οποιοδήποτε αεροσκάφος: προσωπικό, ναυλωμένο ή άλλο υπό τον έλεγχο ρωσικής οντότητας ή ιδιώτη." , δήλωσε η επικεφαλής της Κομισιόν.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη φον ντερ Λάιεν, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαγορεύσει τη «μηχανή των μέσων ενημέρωσης του Κρεμλίνου». Η επικεφαλής της ΕΚ διευκρίνισε ότι μιλάμε για το RT, το Sputnik και τις θυγατρικές τους.

Τέλος, θα απαγορευθεί κάθε συναλλαγή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με τη Ρωσία, θα αποσυνδεθούν οι ρωσικές τράπεζες από το SWIFT και θα απαγορευθεί κάθε συναλλαγή με τη Ρωσία.

...
Το κακό με όλα αυτά είναι ότι δεν θα μπορούν να επιστρέψουν οι Έλληνες από τη Ρωσία, αφού η Ε.Ε. μιλάει για ολική, απόλυτη απαγόρευση κάθε πτήσης προς Ρωσία. Το βάρβαρο αυτό μέτρο, θα πλήξει πολλούς στην Ελλάδα, που κατάγονται ή έχουν συγγενείς στη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου