Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Πιέζουν τον Κυριακο Μητσοτακη να ηγηθεί πρωτοβουλίας για να σταματήσει ο πολεμος – Ειναι λένε ο μόνος που φοβάται ο Πούτιν

Μετά και την χθεσινή σύνοδο κορυφής οι πιέσεις αλλα και οι ελπίδες της διεθνούς κοινότητας ώστε να σταματήσει η επέλαση του Πούτιν στην Ουκρανια πέφτουν πλέον στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ειναι ο μόνος που.... σύμφωνα με ευρωπαίους αναλυτές και διπλωμάτες, φοβάται ο πρόεδρος Πούτιν και ο μόνος που μπορει να του επιβληθεί.

Χαρακτηρηστικο παράδειγμα της επιρροής του έλληνα πρωθυπουργού στον πρόεδρο Πούτιν αποτελεί η πρόσφατη επίσκεψη του στη Ρωσια και η συνάντηση του με τον Ρώσο Πρόεδρο στις 08 Δεκέμβρη του 2021.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός οχι μόνο συναντηθηκε με τον πρόεδρο Πούτιν αλλα έκατσε και δίπλα του, αντάλλαξε θερμή χειραψία μαζί του και έκανε και κοινές δηλώσεις μαζί του σε αντίθεση με αλλους αρχηγούς κρατών οπως ο Εμμανουελ Μακρον αλλα και ο Γερμανος Καγγελαριος Σολτς που ειδαν τον Πούτιν απο απόσταση έξι μέτρων και βάλε.

Πούτιν με Μακρόν

Πούτιν με Σολτς

Πούτιν με Μητσοτάκη


Ήδη λοιπόν ασκούνται παρασκηνιακά πιέσεις στον Κυριακο Μητσοτακη ωστε να ηγηθεί πρωτοβουλίας που θα έρθει σε επαφή με τον Ρώσο πρόεδρο με στόχο να τον συνετίσει και να τον πείσει να συμβιβαστεί πριν ισοπεδωθεί όλη η Ουκρανια.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός με την σεμνότητα που τον διακρίνει δεν θέλει να μπει μπροστά σεβόμενος την πείρα και την εμπειρία άλλων ηγετών που θα επιθυμούσαν να παίξουν αυτο το ρόλο και ειναι αρκετά μεγαλύτεροι απο τον ίδιο και ηλικιακά αλλα και σαν πολιτικά μεγέθη.

Άλλωστε οποιος σώζει τον κόσμο δεν το βροντοφωνάζει. Το κανει σεμνά και ταπεινά κρατώντας την ικανοποίηση πως προσφέρει χωρίς οι υπόλοιποι να το γνωρίζουν. Και εδώ εχουμε μια τέτοια περίπτωση, ενος ανθρώπου που προσφέρει διαρκώς απο το παρασκήνιο, σιωπηλά αλλα αποτελεσματικά.

Πηγή: olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου