Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Επική πρόκριση ΠΑΟΚ στους 16 του Conference League

 Ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την άνοιξη, κάτι που πέτυχε ύστερα από 48 χρόνια μετά τη νίκη-πρόκριση στους «16» του Conference League απέναντι στη Μίντιλαντ.

Ο «Δικέφαλος», που... είχε ηττηθεί στη Δανία 0-1, ισοφάρισε το σκορ επικρατώντας με 2-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση, για να κριθεί ο νικητής στα πέναλτι, όπου η ομάδα του Λουτσέσκου επιβλήθηκε με 5-3.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με ενέργεια και στο 20΄ πήρε προβάδισμα με σκόρερ τον Αντρίγια Ζίφκοβιτς, που απλώς πλάσαρε την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία σε μια τελική προσπάθεια όπου ο Τσόλακ έκανε όλη την δουλειά στην περιοχή των Δανών.

Στο 26΄ ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Αντρέ Βιεϊρίνια διπλασίασε με ένα καταπληκτικό γκολ, με άπιαστο σουτ στην γωνία του Όλαφσον από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στην επανάληψη η Μίντιλαντ παρουσιάστηκε πιο επιθετική με τρεις μαζεμένες αλλαγές από τον Μπο Χένρικσεν και είχε καλές ευκαιρίες, με τον Πασχαλάκη να πιάνει... δουλειά και να σταματά σε κάποιες περιπτώσεις τους Δανούς.

Στο 80΄ όμως ο Χεγκ βρήκε την ευκαιρία και με κεφαλιά-ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της αμυντικής γραμμής, ενώ λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι λαχτάρισαν, όταν ο Σβιατσένκο έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Το 2-1 έμεινε και στην παράταση στέλνοντας τις δυο ομάδες στη διαδικασία των πέναλτι, τα οποία εκτελέστηκαν με την εξής σειρά:

Τσόλακ 1-0, Μάγιερ απέκρουσε ο Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ 2-0, Άντερσον 2-1, Σβαμπ 3-1, Ντιρ 3-2, Μιτρίτσα 4-2, Λιντ 4-3, Κούρτιτς 5-3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου