Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Η άποψη μας: Δεινή θα είναι η ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία


 Γράφει ο Βασίλης Προκοπίδης / makpress

Ο Πούτιν ξεκίνησε μια "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" έχοντας, μια εύλογη δικαιολογία, που είχε αρκετό ακροατήριο στις χώρες της Δύσης, ακόμη και στις ΗΠΑ: την προστασία των ρωσόφωνων του Ντονμπας (6 εκατομμύρια ψυχές) από τους Ουκρανούς εθνικιστές, που τους δολοφονούσαν (αλήθεια είναι αυτό, είναι αποδεδειγμένο) κι ακόμη ένα λογικό επιχείρημα, που....

έπειθε τις ανεξάρτητες χώρες στον ΟΗΕ: "Το μόνο που θέλω είναι να μην μπει στο ΝΑΤΟ η Ουκρανία και να μη βάλουν πυρηνικά στα σύνορά μου. Αν εγώ πήγαινα στο Μεξικό να βάλω πυρηνικά, δεν θα αντιδρούσαν οι ΗΠΑ; Θα κάθονταν να με κοιτάνε";

Όμως, αντί να τιμωρήσει συγκεκριμένους Νεοναζί (έχει δίκιο, πράγματι κάποιοι Νεοναζί Ουκρανοί κατέσφαξαν Ρώσους στην Ουκρανία και θα έπρεπε να τιμωρηθούν από διεθνές δικαστήριο), έμπλεξε σε έναν κανονικό πόλεμο, που δικαιολογημένα προκαλεί απέχθεια, όχι μόνο στους δυτικούς, αλλά όσο περνά ο καιρός και σε χώρες, που δεν είναι στο άρμα του ΝΑΤΟ ή στη λογική του "ψυχρού πολέμου".

Ο χρόνος λειτουργεί εις βάρος του Πούτιν και κάθε μέρα που περνά, θα νιώθει τις συνέπειες των κυρώσεων, που δεν είναι αμελητέες. Σε λίγο καιρό, υπό το βάρος των οικονομικών πιέσεων, θα αρχίσει να χάνει και την κοινή γνώμη της Ρωσίας, καθώς οι δυτικοί ξέρουν καλά το παιχνίδι "στρέφω έναν λαό εναντίον του ηγέτη του, τον οποίο θέλω να ρίξω".

Άλλωστε, οι θέσεις της Ρωσίας, δεν θα γίνονται γνωστές από κανένα κανάλι, καθώς οι δυτικοί ελέγχουν όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη πλην ελαχίστων χωρών και το μόνο ελεύθερο κανάλι πληροφόρησης, το διαδίκτυο, θα το ελέγξουν κι αυτό.

Πάω στοίχημα, ότι η πρόσβαση σε ρωσικά sites θα κοπεί σε όλο σχεδόν τον πλανήτη, η Ρωσία θα απομονωθεί και θα υποστεί καθημερινή φθορά, χωρίς οι δυτικοί να ρίξουν ούτε σφαίρα οι ίδιοι.


Οι ανεξάρτητες χώρες θα πιεστούν να "κόψουν παρτίδες" με τη Ρωσία, αυτό θα πολλαπλασιάσει τα οικονομικά της προβλήματα και ο Πούτιν θα αναγκαστεί να τα μαζέψει άρον-άρον. Δεν αποκλείεται να τον δούμε και σε κανένα ειδικό διεθνές δικαστήριο, όπως τον Μιλόσεβιτς...

Η Ελλάδα, θα είναι πάλι στο στρατόπεδο των νικητών, καθώς πήρε -πρώτη στον κόσμο!- τόσο ξεκάθαρη ΠΟΛΕΜΙΚΗ θέση εναντίον της Ρωσίας. Αυτό πικραίνει κάποιο συναισθηματικό μας κομμάτι,  καθώς οι Ρώσοι δεν ήταν ποτέ εχθροί μας, δεν έχουμε να μοιράσουμε κάτι, είχαμε πάντα καλές σχέσεις, είχαμε τουρισμό, εξαγωγές, συνεργασία, έχουμε μεγάλη ομογένεια εκεί, έχουμε 2 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν σήμερα στην Ελλάδα, που ήρθαν από τη Σοβιετική Ένωση, αλλά δυστυχώς ...ο κόσμος είναι σκληρός. 


Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά, οι σύμμαχοί μας της Δύσης στην οποία ανήκουμε αταλάντευτα, δεν θα μας αδειάσουν για μια ακόμη φορά, όταν χρειαστεί να μας υποστηρίξουν κάπου που τους χρειαζόμαστε. Μέχρι τώρα δεν το έχουμε δει. Αφησαν τους Τούρκους να καταλάβουν την Κύπρο, δεν μας στήριξαν στη διένεξη με την ΠΓΔΜ για το όνομα της Μακεδονίας, δεν παίρνουν θέση στις ακρότητες των Αλβανών εναντίον της εθνικής μας μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο, δεν μας στήριξαν όταν λέγαμε ότι τα Ίμια είναι ελληνικά, αλλά μας επέβαλαν να γκριζάρουμε το Αιγαίο, δεν μας στήριξαν αποφασιστικά όταν αρχίσαμε δειλά δειλά να μιλάμε για εξόρυξη υδρογανανθράκων στο Αιγαίο και ο Τούρκος απάντησε πως "τίποτε δεν θα γίνει στο Αιγαίο, αν δεν είναι σύμφωνη η Τουρκία". Δεν μας στήριξαν πουθενά ΞΕΚΑΘΑΡΑ, όπως ξεκάθαρα ο Μητσοτάκης κήρυξε πόλεμο στη Ρωσία.

Ας ελπίσουμε ότι η ξεκάθαρη πολεμική κίνηση Μητσοτάκη, εναντίον της Ρωσίας, θα ωφελήσει και τον ελληνικό λαό (και όχι μόνο τον ίδιο τον Μητσοτάκη, που προφανώς θα τον στηρίζουν "με χίλια" πλέον οι Αμερικανοί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου