Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Απορώ που απορούμε

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Οι ηγέτες, λέει, της ΕΕ διασκέφθηκαν, για να αντιμετωπίσουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ηγέτες; Σχήμα οξύμωρο.

Καταδίκασαν την εισβολή κατηγορηματικά.  

Η Eurovision απέκλεισε τη Ρωσία από τον φετινό διαγωνισμό...

τραγουδιού.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης την απέβαλε από τις τάξεις του, οπότε ο πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας Μεντβιέντεφ δήλωσε, ότι είναι ευκαιρία για επαναφορά της θανατικής ποινής, αφού δεν θα τη δεσμεύει πλέον η Συνθήκη της Ρώμης για τα δικαιώματα του ανθρώπου. 

Η Γερμανία είχε στείλει στους Ουκρανούς στρατιωτικά κράνη. Τώρα στέλνει και τεθωρακισμένα και λοιπό εξοπλισμό. Όπως και η Ολλανδία. Η πολεμική βιομηχανία βάζει μπρος. Πόλεμος πάντων πατήρ που είπε ο Ηράκλειτος.

Και όχι μόνον. Η Γερμανία παραχώρησε την 21.02.2022 σε ρωσική εταιρεία τον πλήρη έλεγχο του διϋλιστηρίου τού Βραδεμβούργου.

https://www.energia.gr/article/186209/germania-sthn-rosneft-toy-srenterto-9167toy-diylisthrioy-pck-sto-svent-toy-vrandemvoyrgoy

Business as usual. Πού να φανταστεί, ότι ο Πούτιν θα εισέβαλλε στην Ουκρανία 3 ημέρες μετά. Αν είναι δυνατόν!

Οι τιμές βασικών αγαθών έχουν πάρει και στη χώρα μας την ανηφόρα. Φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα απογειώθηκαν συμπαρασύροντας και τα λοιπά βασικά αγαθά, αλλά ο ηγέτης [λέμε και καμμιά μ…] της Ελλάδος δεν τολμά να εκμεταλλευτεί τον λιγνίτη που μας έχει χαρίσει η φύση ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών, της Γερμανίας περιλαμβανομένης, που αναβάλλουν τη διακοπή παραγωγής ηλεκτρισμού από λιγνίτη. Του το απαγορεύει η οικωλογική του συνείδηση. Στα βήματα του πράσινου πατριωτισμού τού ΓΑΠ.

Πρότεινε, όμως, ο Κούλης στους άλλους «ηγέτες» να ιδρυθεί Ταμείο στήριξης των αδυνάτων. Δεύτερη μεγάλη πρόταση μετά το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωναϊού. Γεμίσαμε και Ταμεία.

Οι «ηγέτες» σκέφτηκαν να αποβάλουν τη Ρωσία και από το swift, ώστε να δυσκολέψουν τις τραπεζικές συναλλαγές. Μου θύμισαν το ανέκδοτο με τον απατημένο σύζυγο που έκοψε τ’ αρχίδια του, για να εκδικηθεί την άπιστη γυναίκα του. Εις αντίποινα  η Ρωσία θα κλείσει τις πρεσβείες των δυτικών χωρών και τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου.  

Και τώρα στον άλλο μεγάλο πόλεμο που μαίνεται στο εσωτερικό: πλείστα όσα τσογλάνια κρατούσαν πανώ σε ποδοσφαιρικό αγώνα του ΠΑΟΚ, με το οποίο τάσσονταν αλληλέγγυα με τους προφυλακισμένους  δολοφόνους του Άλκη. Ο διαιτητής δεν διέκοψε τον αγώνα, μέχρις ότου εξαφανισθεί το πανώ και οι πανωφόροι. Ούτε ο παρατηρητής του αγώνα. Ούτε κάποιος υπεύθυνος των αγωνιζομένων ομάδων. Business as usual.

   Αντιγράφω από τα Καθήκοντα του παρατηρητή

α. Ο παρατηρητής έχει ως έργο του τη μέριμνα για τη διασφάλιση των προϋποθέσεων ομαλής διεξαγωγής του αγώνα, μέσα στο χώρο που περιβάλλεται από την εσωτερική περίφραξη του γηπέδου, με εξαίρεση τον εσωτερικό χώρο εντός των αποδυτηρίων ομάδων και διαιτητών και τον κυρίως αγωνιστικό χώρο. Ο παρατηρητής έχει υποχρέωση να περιγράφει λεπτομερώς στην έκθεση του τυχόν ενέργειες ή πράξεις βίας των οπαδών των ομάδων στον εν γένει χώρο του γηπέδου………..

δ. Ο παρατηρητής υποχρεούται να ζητήσει από τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που βρίσκεται στο γήπεδο την απομάκρυνση, από τον χώρο αυτό, οποιουδήποτε προσώπου που εμποδίζει – κατά την κρίση του – την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα…………

στ. Σε περίπτωση που από τους θεατές του αγώνα αναρτώνται πανό ή εκφωνούνται συνθήματα  και φράσεις με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο κατά οποιουδήποτε προσώπου, ή συνθήματα που προσβάλλουν την εθνική συνείδηση ποδοσφαιριστών, αξιωματούχων ομάδων ή αγώνων, φιλάθλων και τη μνήμη τεθνεώτων, ο Παρατηρητής του αγώνα κάνει προειδοποίηση – έκκληση, μέσω των μεγαφώνων να σταματήσουν τα συνθήματα και ζητά από τις ομάδες να αποσυρθούν τα πανό, με παράλληλη επισήμανση των κυρώσεων που θα υποστεί η ομάδα τους.

ζ. Ο παρατηρητής οφείλει να συντάξει, σε οποιαδήποτε περίπτωση, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα έκθεση σε ειδικό έντυπο της διοργανώτριας που απευθύνεται προς αυτήν…………..

     Κι’ αυτός παρατηρούσε απαρατήρητος τα άθλια τεκταινόμενα, όπως οι ηγέτες του δυτικού κόσμου παρατηρούν τη ρωσική εισβολή χωρίς να τους παρατηρεί ο ΟΗΕ ας πούμε. Στο Συμβούλιο Ασφαλείας η Ρωσία μπλόκαρε  απόφαση καταδίκης της, οπότε το ζήτημα θα συζητηθεί σήμερα στη  Γενική Συνέλευση των μελών τού ΟΗΕ που θα καταδικάσει, όπως αναμένεται, τη ρωσική εισβολή. Όπως έχει κάνει το Συμβούλιο 5 φορές καταδικάζοντας την εισβολή τών Μαμελούκων, Σελτζούκων κ.λπ. στην Κύπρο το ΄74 χωρίς να του δίνει κανείς σημασία κοντά 50 χρόνια. Πάντως ο Μαμελούκος Πρόεδρος στάθηκε στο πλευρό τής Ουκρανίας. Ο πόλεμος της Κριμαίας ουκ εά αυτόν καθεύδειν.

Σώτος

 

  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου