Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Είναι η Θεσσαλονίκη στο κόκκινο; Ιδού η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ αλήθεια με αποδείξεις

 Οι αναγνώστες του makpress, γνωρίζουν ότι ενημερώνουμε πάντοτε με ακριβή στοιχεία, που προκύπτουν από τις πηγές, με απολύτως αντικειμενική ματιά, χωρίς σκοπιμότητες.

Τα νούμερα λοιπόν είναι ξεκάθαρα. Πήραμε τα κρούσματα από την ανακοίνωση του....

ΕΟΔΥ (ελέγξτε τα μόνοι σας: eody.gov.gr/covid-gr-daily-report-20210204/) και ταξινομήσαμε τις Περιφερειακές ενότητες, που είχαν στις 4/2/2021, περισσότερα από 10 κρούσματα. Ήταν 15.

Πήραμε τον επίσημο πληθυσμό κάθε Π.Ε. από την ΕΛΣΤΑΤ (ελέγξτε τα και μόνοι σας: statistics.gr/el/statistics/-/publication/SAM03/-). Έχετε λοιπόν τον πίνακα με τα απολύτως ακριβή νούμερα, που λέει ότι η Θεσσαλονίκη είχε 87 κρούσματα σε πληθυσμό 1.110.551. 

Προσαρμόσαμε λοιπόν, τον πληθυσμό κάθε Π.Ε. στον πληθυσμό της Θεσσαλονίκης. Η Αττική π.χ. είχε 533 κρούσματα για 3.828.434 κατοίκους. Άρα, πόσα έχει αναλογικά με τον πληθυσμό της Θεσσαλονίκης; Απλή αριθμητική : 533*1.110.551 / 3.828.434 = 155. 

Βάλαμε τον τύπο λοιπόν στο excel και μας έδωσε τα αποτελέσματα των δύο πινάκων.

Συμπέρασμα: αναλογικά με τον πληθυσμό, η Θεσσαλονίκη είναι 14η στις 15 Π.Ε. που αναλύσαμε, με ελάχιστα σε σχέση με τον πληθυσμό της κρούσματα, μέχρι τώρα  !!!







10 σχόλια:

  1. σαφές και συγχαρητήρια για την σωστή πληροφόρηση makpress, αλλά οι "ειδικοί" ίσως έχουν τα κρούσματα της επόμενης εβδομάδας, από τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολες αυτες οι ανοησιες των ειδικων , δίνουν αφορμη στους αρνητες των παντων να λενε οτι λενε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2 τινά. 'Η τα στοιχεια ειναι ψευδη και τους εχει κοψει κρυος πυρετος απο την πραγματικη κατασταση ή παιζουν επικοινωνιακο παιχνιδι για λογους που αυτοι αντιλαμβανονται, Οπως και να εχει, μιλαμε για αποτυχημενη διαχειριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ σωστά! Επίσης καλό θα είναι να παρακολουθούμε το ιϊκό φορτίο στα λύματα της πόλης.
    «Δεν έχουμε εκρηκτικό ρυθμό ανόδου, δε μιλάμε επί του παρόντος για μια δραματική επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας στην πόλη. Είμαστε σε ένα σημείο όπου απαιτείται αυξημένη επαγρύπνηση κι ακαριαία ανακλαστικά στην εκτίμηση των δεδομένων που καθημερινά προκύπτουν» δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ κι επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού έργου, Νίκος Παπαϊωάννου, εξηγώντας ότι «ακριβώς λόγω της κρισιμότητας των δεδομένων και της ακρίβειας που πρέπει να έχουν, ώστε να μπορεί και η Πολιτεία να λαμβάνει τις κατάλληλες κάθε φορά αποφάσεις, σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ αποφασίσαμε να πάρουμε σήμερα κι ένα πρόσθετο δείγμα από τα λύματα, για το οποίο θα έχουμε αργά το βράδυ αποτελέσματα της ανάλυσης».
    https://www.naftemporiki.gr/story/1689062/thessaloniki-den-auksithike-perissotero-to-iiko-fortio-sta-lumata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε συ εκτός από κόπι πάστα ξέρεις να πεις κάτι άλλο;

      Διαγραφή
  5. Η αλήθεια που δεν αρέσει τσούζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Που και αυτά τα κολοκυθοϊοτέστ ΨΕΥΔΩΣ θετικά είναι εν πολλοίς.

    Επίσης,ΟΛΟΙ υποψιαζόμαστε μαγειρέματα των «κρουσμάτων» κολοκυθοϊού προς τα πάνω από τα μιάσματα του αντιχρίστου δοσιλογικού καθεστώτος του κούλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλή δουλειά makpress, γι αυτό σας εκτιμάμε, συνεχίστε έτσι, με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα. Στο τέλος, η αλήθεια πάντα λάμπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα νούμερα που ανακοινώνονται δείχνουν την εικόνα τώρα.
    Αυτοί έχουν ποιοτικά στοιχεία που προκύπτουν μέρες ή και εβδομάδα μετά ως κρούσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή