Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ - Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΕ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΑΣ, ΚΛΕΙΝΕΙ

Σχολιάζοντας τα πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν χώρα έξω από το κτίριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ και την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επιτέλους, μετά από χρόνια αδράνειας που γέννησε ο φόβος και η ανοχή, αυτή η Κυβέρνηση τόλμησε το αυτονόητο για κάθε κράτος Δικαίου. Τα Πανεπιστήμια μας επιστρέφουν στους φοιτητές, στις φοιτήτριες, στο εκπαιδευτικό προσωπικό, στο σύνολο της Ακαδημαϊκής κοινότητας, παύουν να αποτελούν καταφύγια εγκληματιών του κοινού Ποινικού Δικαίου και χώροι ¨εκτόνωσης¨ της ψευτοεπαναστατικής γυμναστικής τραμπούκων, στρατευμένων σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους.

Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στους προπηλακισμούς καθηγητών και φοιτητών, στη διαπόμπευση, στην τρομοκρατία από τους διάφορους ¨ημιπιτσιρικάδες¨, στην ιδιότυπη ομηρία, στις καταλήψεις, στην καταστροφή και στο πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με καθεστηκυίες νοοτροπίες και συμφέροντα, με φασιστικές τακτικές που κυριαρχούσαν στα Πανεπιστήμια μας και εξυπηρετούσαν τα κόμματα της Αριστεράς, καθώς αντλούσαν ψήφους από τη δήθεν ¨προοδευτική¨ αυτή δεξαμενή και ήθελαν να τα κρατούν ασφυκτικά υπό τον έλεγχο τους.

Ο κύκλος αυτής της πανδημίας που διέλυε τα Πανεπιστήμια μας, πανδημία που τα εγκλώβιζε στην εσωστρέφεια, κλείνει οριστικά και αμετάκλητα. Ένα μεγάλο μπράβο στις Πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ που φώναξαν ένα υπερήφανο ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, διεκδίκησαν την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου. Και στην προσπάθεια τους αυτοί να είναι βέβαιοι πως έχουν τη συμπαράσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπατριωτών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου