Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Αντίδραση 7 μελών της Ενωσης Δικαστών για την ανακοίνωση υπέρ Κουφοντίνα

Κατηγορούν το Προεδρείο ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ένα "προφίλ δικαιοσύνης με αντεξουσιαστικά χαρακτηριστικά"!!! Με απλά λόγια λένε "δεν θα κάνουμε τη δικαιοσύνη υπηρέτη των αντεξουσιαστών" !!!
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:


Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τον κρατούμενο, Δ.Κουφοντίνα, επτά μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι συστηματικές προσπάθειες του Προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων να δημιουργήσουν το προφίλ μιας Ελληνικής Δικαιοσύνης με αντιεξουσιαστικά χαρακτηριστικά σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν το σύνολο των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών της χώρας, συγχρόνως, δε, συνιστούν πολιτειακά οξύμωρο σχήμα.

Η Εξουσία ασκείται όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.

Η σωφρονιστική πολιτική στη χώρα μας αποτελεί διαχρονικά ένα ακανθώδες ζήτημα και οι δημόσιες παρεμβάσεις της ΕνΔΕ οφείλουν να είναι αντικειμενικές και απρόσωπες, χωρίς επιλεκτικές ευαισθησίες, όπως επιτάσσει η θεμελιώδης αρχή της ίσης μεταχείρισης όλων των κρατουμένων.

Οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς, με ανθρωπισμό και επιείκεια, συμβάλουν καθημερινά στην εμπέδωση της κοινωνικής ειρήνης, υπό όρους ισότητας και διαφύλαξης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.”

...
ακολουθούν τα ονόματα των δικαστών, αλλά τα σβήνουμε, για να μη συμβάλουμε σε τίποτε "γκαζάκια" στα σπίτια τους, καθώς για έναν μυστηριώδη λόγο και με έναν μυστηριώδη τρόπο, οι "αντεξουσιαστές" ξέρουν πού μένουν οι δικαστές....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου