Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Ποιοί και γιατί πολεμούν τη Λίνα Μενδώνη

Με την Υπουργό κυρία Λίνα Μενδώνη είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ την περίοδο 2012-14 στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Η κυρία Μενδώνη ....το διάστημα εκείνο ήταν Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και προσωπικά κατείχα τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων.



Από κοινού χειρισθήκαμε τον γόρδιο δεσμό της ανάδειξης των αρχαιοτήτων στο Σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης. Το πρόβλημα οδεύει πλέον προς λύση με τη δική της συμβολή στην επίλυση του τον τελευταίο ενάμιση χρόνο να είναι σημαντική.

Παράλληλα δώσαμε, για τους μεγάλους οδικούς άξονες, διέξοδο στα ζητήματα ανάδειξης των αποκαλυφθέντων σε αυτούς αρχαιοτήτων με ταυτόχρονη επιτάχυνση της υλοποίησης της κατασκευής των σχετικών έργων. Συνεργαστήκαμε επίσης, μέσω της εταιρίας Εγνατία Οδός Α.Ε., και στο θέμα του ελέγχου της στατικής επάρκειας του Τάφου του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη.



Από τη θεσμική θέση του Βουλευτού Α' Θεσσαλονίκης και μέλους της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής παρακολούθησα βήμα-βήμα τις επιτυχημένες προσπάθειές της να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα, τα οποία είχε δημιουργήσει η απελθούσα διοίκηση του Υπουργείου Πολιτισμού στην εξέλιξη της επένδυσης στο Ελληνικό.



Με βάση την περιγραφείσα, λοιπόν, εμπειρία μου έχω πολύ θετική άποψη για το έργο της στο υπουργείο.



Τέλος, έχω την πεποίθηση ότι η οξύτατη επίθεση που δέχεται εδώ και μέρες από την αξιωματική αντιπολίτευση και η χειρίστου είδους κομματικοποίηση από την τελευταία ενός αμιγώς κοινωνικού θέματος εδράζεται, κυρίως, τόσο στις προαναφερθείσες όσο και σε άλλες δράσεις, με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ ρητά και έμπρακτα διαφωνούσε η αντιστρατεύθηκε κυβερνητικά.



Ταυτόχρονα και σε αγαστή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ψηλά τα "φλάμπουρα" της πολεμικής εναντίον της σηκώνει και ένα τμήμα της αριστερής νομενκλατούρας που θεωρεί ότι ο χώρος του πολιτισμού είναι δικό του άβατο και δεν μπορεί να συγχωρήσει, την εκ μέρους της, ουσιαστική και σε θετική κατεύθυνση αμφισβήτηση και "καταπάτησή" του.





Με εκτίμηση,

Γραφείο Στράτου Σιμόπουλου

Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου