Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Ολοκληρώθηκε η απολογία Λιγνάδη - Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες - "Ουδέποτε εκδήλωσα σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα"

Μετά από μια μαραθώνια απολογία 4 και πλέον ωρών ολοκληρώθηκε η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη.

Όπως έγινε γνωστό αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του επιρρίπτουν, δήλωσε αθώος και... πως δεν έχει σχέση με ανήλικους.

Παράλληλα υποστήριξε ότι οι κατηγορίες είναι κατασκευασμένες, ενώ προσπάθησε να αποδομήσει τις καταθέσεις των μαρτύρων και τα όσα κατήγγειλαν οι μηνυτές του.


Αυτή την ώρα καταθέτουν ως μάρτυρες πρώην υπουργός, ενώ επιπλέον θα καταθέσουν σήμερα ακόμη τέσσερα άτομα ως μάρτυρες υπεράσπισης του ηθοποιού.

Μετά την κατάθεση και των πέντε μαρτύρων ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για τη μεταχείριση του κατηγορουμένου, για το εάν δηλαδή θα παραμείνει προφυλακισμένος ή θα αφεθεί ελεύθερος.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, δεν έγινε δεκτό το αίτημα του σκηνοθέτη για ακύρωση της προδικασίας, ενώ στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας δηλώνει:

«Ουδέποτε στην ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική - σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς την συναίνεση του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιοδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία».

Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη όλη η σε βάρος του υπόθεση είναι κατασκευασμένη «από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του ΔΣ του ΣΕΗ και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεση μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το ΔΣ για τον τρόπο που διαχειρίζονται την ένωση Ελλήνων ηθοποιών και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση».

Σε άλλο σημείο του υπομνήματος που αριθμεί 27 σελίδες, ο κ. Λιγνάδης αναφέρει ότι η υπόθεση εναντίον του ξεκίνησε με διαρροές σε «υποκινούμενα sites» ότι μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου θα έρθουν και άλλες για κορυφαίο ηθοποιό ενώ όπως αναφέρει, μετά από αυτά ακολούθησαν στις 2 Φεβρουαρίου δημοσιεύματα «της γνωστής και συνδεόμενης πολιτικά με την αντιπολίτευση, κόρης παλαιών υπουργών, Έλενας Ακρίτα ότι θα παραιτηθώ από την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του εθνικού θεάτρου...».

Κατά τον κατηγορούμενο ακολούθησε μία κλιμάκωση ενεργειών με σκοπό «αρχικά, την ηθική εξόντωση μου δια του χαρακτηρισμού μου ως παιδόφιλου και βιαστή και όχι ο εγκλεισμός μου στην φυλακή» όπως αναφέρει ότι συνέβη μετά την καταγγελία Μπεκατώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου