Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Εξαδάκτυλος : Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6μμ τα Σ/Κ δεν απέδωσε τίποτε

Γιατί περιμένατε ότι αυτό το γελοίο μέτρο θα απέδιδε; 
Το ξαναγράψαμε: Το πρωί του Σαββάτου, συνωστίζονται σε λαϊκές αγορές, σε σούπερμάρκετ και σε πορείες χιλιάδων ανθρώπων οι "συμπολίτες" μας και..... θα σταματήσουμε τον κορωνοϊό, επειδή λέμε στον πολίτη που ήταν μέσα όλο το πρωι του Σαββάτου, δεν ήρθε σε επαφή με κανέναν και θέλει να πάει μόνος για περπάτημα στις 7μμ του Σαββάτου "όχι ρε, δεν θα βγεις"; Έτσι θα προστατευτούμε; Εμποδίζοντας κάποιον να περπατάει μόνος σαν την άδικη κατάρα σε άδειους δρόμους ή να ψαρεύει μόνος, σε ένα πέλαγος ή να κυνηγάει μόνος σε ένα ερημικό βουνό και την ίδια ώρα χιλιάδες νεαροί να αγκαλιάζονται με αγωνιστική έξαψη;
Δεν καταλαβαίνετε ότι τα μέτρα σας το μόνο που κάνουν ειναι να στριμώχνουν ψυχολογικά τον κόσμο και επί της ουσίας δεν ανασχέουν την πανδημία;
Αφήστε ρε τον κόσμο να περπατήσει, να ανασάνει ψυχολογικά, να τον δει ο ζωογόνος ήλιος που σκοτώνει όλα τα μικρόβια και απαγορέψτε τις συγκεντρώσεις. Τόσο απλά.





Αναθεώρηση του επιπέδου επιτήρησης στη Θεσσαλονίκη προανήγγειλε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ-3, η Θεσσαλονίκη εμφανίζει ανοδική πορεία των κρουσμάτων κατά 30% στο Δήμο Θεσσαλονίκης και κατά 17% στο πολεοδομικό συγκρότημα και έτσι η πόλη θα αλλάξει επίπεδο lockdown μετά την Παρασκευή, όταν και θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, η αύξηση στη Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να αγνοηθεί, ειδικά στη Θεσσαλονίκη όπου υπάρχουν και μεταλλάξεις.

Για τους αριθμούς των κρουσμάτων που εμφανίζονται αυξημένοι ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι τα νούμερα θα καμφθούν μετά από δύο εβδομάδες από την επιβολή των μέτρων.

Παράλληλα, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε πως μετά την Παρασκευή η Θεσσαλονίκη θα αλλάξει επίπεδο, με νέα μέτρα, ωστόσο, υποστήριξε πως η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 το Σαββατοκύριακο επιβαρύνει πολύ ψυχολογικά τον κόσμο, δίχως κάποιο πραγματικό αποτύπωμα στη μάχη με τον κορωνοϊό.


Δείτε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου