Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Αλέξης Κούγιας: Νέα τροπή στην υπόθεση, μηνύει δύο από τους καταγγέλλοντες


Μηνύει τους μηνυτές του εντολέα του ο Αλέξης Κούγιας και υποβάλλει αίτημα για κλήση μαρτύρων.


Νέα τροπή στην υπόθεση του γνωστού σκηνοθέτη - ηθοποιού, ο οποίος κατηγορείται για «βιασμό κατά συρροή», επιχειρεί να δώσει ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας.

Μιλώντας στον Τ/Σ Mega, ο γνωστός ποινικολόγος δήλωσε ότι αναμένει η ένσταση ακυρότητας  που κατέθεσε νωρίτερα σήμερα να γίνει δεκτή, κάτι που σημαίνει ότι η «ακυρώνεται η προδικασία», ανέφερε, και ότι η υπόθεση θα «επιστρέψει» στον εισαγγελέα, οπότε και θα μπορέσει ο εντολέας του να παράσχει τις δικές του εξηγήσεις για όσα του αποδίδονται.

Αν η ένσταση του απορριφθεί, τότε «θα πρέπει να απολογηθούμε αύριο στις 14.30» ενώπιων της ανακρίτριας, όπως είπε και καθ' όσα ήδη είχαν γίνει γνωστά.


Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ο κ. Κούγιας επεσήμανε πως το πρωί της Πέμπτης θα καταθέσει μήνυση κατά των δύο ανθρώπων που καταγγέλλουν τον καλλιτέχνη για βιασμό, «για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση», αλλά και ότι θα υποβάλει αίτημα για εξέταση ως μαρτύρων της Ελένης Κούρκουλα (πρώην υπουργός Πολιτισμού), του Διονύση Παναγιωτάκη (ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Action 24) και του Γιώργου Κουβαρά (δημοσιογράφος του Action 24).

Οι τελευταίοι είναι σε θέση να καταθέσουν πως ο εντολέας του βρισκόταν σε διαφορετικές τοποθεσίες από εκείνες που περιγράφονται στη δικογραφία, από τα φερόμενα θύματα, ως τόπος τέλεσης αδικήματος, υποστήριξη ο δικηγόρος.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Κούγιας μίλησε και για την γυναίκα - «μάρτυρα κλειδί», όπως χαρακτηρίστηκε από τον Τύπο, στην υπόθεση, λέγοντας πως «η 40χρονη αυτή δεν είναι τίποτα στην υπόθεση, εμφανίστηκε αυτόκλητη, όλο το θέατρο γνωρίζει την εμμονική στάση που είχε απέναντι» στον σκηνοθέτη - ηθοποιό.

«Μάρτυρας - κλειδί» είναι εκείνος μέσα από την κατάθεση του οποίου αποδεικνύονται πράξεις, πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου