Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Τι μπούρδα είναι αυτή η "αποδέσμευση εγγράφων για τη δολοφονία του JFK;"

Οι λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας ελπίζουν πως στα έγγραφα θα βρουν αποδείξεις ή έστω ενδείξεις για την ύπαρξη....
δεύτερου δολοφόνου, πέραν του Λι Χάρβεϊ Όζβαλντ, για εβραϊκή ή κυβερνητική συνωμοσία, για εμπλοκή των ισραηλινών, κουβανικών και σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών ή για δάκτυλο του οργανωμένου εγκλήματος.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν χιλιάδες προσπάθειες να "αποδειχθεί" ότι επρόκειτο για συνωμοσία και ανάλογες χιλιάδες προσπάθειες να θεωρηθεί συνωμοσιολογία κάθε θεωρία. Οπότε δεν βγαίνει άκρη, ούτε ποτέ θα βγει.

Ένα τυπικό παράδειγμα είναι η απομαγνητοφώνηση κατάθεσης του πρώην διευθυντή της CIA Ρίτσαρντ Χελμς, τον Απρίλιο του 1975, όπου το αποχαρακτηρισμένο έγγραφο κυριολεκτικά κόβεται στην ερώτηση για το εάν ο Όσβαλντ συνεργαζόταν με τη CIA.

«Υπάρχει οιαδήποτε πληροφορία που να σχετίζεται με τη δολοφονία του προέδρου Κένεντι που με οποιονδήποτε τρόπο να καταδεικνύει ότι ο Λι Χάρβεϊ Όζβαλντ ήταν με κάποιο τρόπο πράκτορας της CIA ή πράκτορας μίας υπηρ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην τελευταία σελίδα του εγγράφου.

Το έγγραφο μάλιστα δεν φαίνεται να έχει άλλες σελίδες, συνεπώς η έλλειψη στην τελευταία φαντάζει παράξενη.

Σημειώνεται ότι αρκετές χιλιάδες έγγραφα δεν αποδεσμεύτηκαν σήμερα, μετά από ενστάσεις που εξέφρασαν στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μυστικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο κ. Τραμπ τους έδωσε προθεσμία 180 ημερών να ελέγξουν εκ νέου τα έγγραφα, τα οποία στη συνέχεια θα δημοσιευτούν εκτός κι αν μπορεί να αποδειχτεί ζήτημα εθνικής ασφάλειας ή διπλωματικής τάξης.


Άρα, δημοσιεύονται οσα δεν αποκαλύπτουν τίποτε ! Τι νόημα έχει η συζήτηση λοιπόν; Τρίχες !